Svetosavski bal u Nišu

Peti dobrotvorni bal u Nišu.

 

Peti dobrotvorni bal u Nišu.

Pod pokroviteljstvom grada Niša, Studentski kulturni centar Niš na inicijativu gospodina Hadži- Ivana Redija, i uz blagoslov Episkopije niške, petu godinu zaredom organizuje Svetosavski dobrotvorni bal.

Bal će biti održan 28. januara u hotelu New City i počeće u 20.00 časova.

Slogan ovogodišnjeg bala je „Bolji smo zajedno“.

„U duhu svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama se pruža prilika da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negujući lepu tradiciju kulturnog života grada, pokažu ličnu i društvenu odgovornost kroz spremnost da pomognu drugima u lokalnoj zajednici“, rekao je Hadžu-Ivan Redi i dodao :„Ima tu još jedna poruka koju želimo da pošaljemo – da smo bolji zajedno.

To zajedništvo i potreba da budemo zajedno je nešto što nas prati već dugi niz godina, zapravo srpski narod je pratio čitavo vreme njegovog trajanja.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući, članica veća Jelena Mitrovski rekla je  je da će sredstva sa ovogodišnjeg bala biti namenjena Specijalnoj školi Bubanj, za nabavku kombi vozila za prevoz dece do škole i dodala:

„Ovo je divna prilika da pokažemo i ličnu i društvenu odgovornost  i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“.

Dragana Petković, v.d. direktora SKC rekla je da minimalna donacija iznosi 2000 dinara i da se uplaćuje na račun škole, kao i da je za bal propisan kodeks oblačenja, balska ili duga večernja haljina za dame, a za gospodu tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele. Za oba pola moguća garderoba je i starogradska nošnja, smoking ili paradna uniforma, kao i svečana službena odeća.

Sredstva su ove godine namenjena za kupovinu vozila za prevoz dece iz Specijalne škole Bubanj, koji ne mogu da koriste redovan gradski prevoz.

„Drago mi je što sve karike ovog grada , ljudi dobre volje biće na okupu, i da tim lepim povodom da rešimo jedno pitanje koje je od velikog značaja . Kupovinom kombi vozila olakšaćemo dolazak dece do škola i povratak njihovim kućama.

Dobročinitelje očekuje bogat kulturno umetnički program.

„Predstaviće nam se KUD SKCa, vokalnoinstrumentalni umetnici , studenti Fakulteta umetnosti, kao i plesne grupe, step , i trio Arte“, rekla je direktorka SKC Dragana Petković.

Objavljeno: 16. 01. 2017.

Izvor: www.jugpress.com

Autor: JUGPRESS

Svetosavski bal u Nišu

O tome i na:

Peti Svetosavki bal – www.ni.rs

Peti dobrotvorni bal u Nišu – www.youtube.com/watch?v=F2udPYv4x0U