Nezaobilazna karika

Plivanje za osobe sa invaliditetom.

 

 

Plivanje za osobe sa invaliditetom.

Beograd – Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd osmislio je čitav program vežbi za osobe sa invaliditetom, koje se sprovode u centrima širom pestonice. Svi zainteresovani Beograđani, ali i njihovi gosti, mogu potpuno besplatno da se bave određenim aktivnostima, koje se sprovode u prisustvu stručnih lica.

Naravno, potrebna je predhodna konsultacija sa lekarima,  a Savez naglašava da su u programe uključene osobe sa svim vrstama invaliditeta.

Navodi se da su sportsko-rekreativne aktivnosti, po preporuci svih vodećih foruma, nezaobilazna karika u intergalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom, te da je nesporan ogroman značaj tih aktivnosti na organski sistem, psihološki sklop ličnosti i na socijalizaciju.

Čak na pet lokacija, obezbeđeno im je da se bave plivanjem. Inače, plivanje se smatra idealnom aktivnošću za osobe sa invaliditetom, zato što voda pruža sigurno okruženje, za izvođenje onih vežbi koje se smatraju nepodobnim na suvom.

Aktivnosti u vodi, pogodne su za jačanje svih mišića, samim tim i za unapređenje fizičkih sposobnosti i spretnosti.

Termini su obezbeđeni na bazenima najvećih sportskih centara Beograda, koji pružaju mogućnosti pristupa osobama sa svim vrstama invaliditeta. Šansa se pruža i plivačima i neplivačima, s obzirom na to da u programu stoji i obuka.

Svi oni koji žive „preko Save“, plivanje mogu da nauče na bazenu u Pinkiju sredom, dok su za one iskusnije termini obezbeđeni utorkom na „11. aprilu“. Nešto više prilika, imaće u SC Vizura, pošto su čak dva dana nedeljno posvećena osobama sa invaliditetom, sreda i subota.

Sportski centar na Košutnjaku nudi mogućnost rekreativnog plivanja dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, dok će oni voljni češće aktivnosti moći na bazenima na Banjici, preostalim radnim danima.

SC Milan Gale Milutinović nudi obuku utorkom i subotom.

SC 11. april (dnevni boravci) ………. utorak 9.30-10.30

SC Banjica (obuka, rekreativno)….. ponedeljak, sreda, petak 16-17

SC Vizura …………..sreda 15.30, 16.30, subota 10-11

SC Košutnjak (rekreacija)……..utorak, četvrtak 14-15

SC Milan Gale Muškatirović (obuka)…..utorak 15-16, subota 10-11

SC Pinki (obuka)…………sreda 14-15

Napomena: Za učešće u bilo kojoj aktivnosti SSOSIB potrebno je javiti se na 011 2410099, 011 2420648, 064 1099209.

Objavljeno: 25. 12. 2016.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sport