Humanitarna akcija Udruženja„Plava školjka“ i RTS-a za decu sa invaliditetom

Udruženje samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ će izložiti svoje novogodišnje radove (ukrase, čestitke i druge), nastale na kreativnim radionicama tog udruženja u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10), u utorak, 27. decembra 2016. godine, od 11 do 15 časova.

 

Beograd – Udruženje samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ će izložiti svoje novogodišnje radove (ukrase, čestitke i druge), nastale na kreativnim radionicama tog udruženja u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10), u utorak, 27. decembra 2016. godine, od 11 do 15 časova.

Ova jednodnevna humanitarna akcija pod nazivom „Dobrote je više samo kad je delimo“ ima za cilj da obezbedi sredstva neophodna Centru podrške i edukacije (Ulica Ljube Davidovića 55, lokal 5, Zvezdara), kako bi deca i mladi sa invaliditetom imali odgovarajuće uslove za boravak u tom centru, za edukaciju i druženje. U ovom trenutku, Udruženje nema dovoljno sredstava za najam prostora u kojem njegovi članovi i štićenici svakodnevno borave.

Pozivamo Vas da podržite rad Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ posetom njihovoj izložbi u Galeriji RTS-a.

Udruženje „Plava školjka“ je osnovano na Božić 2010. godine, a članovi su deca i mladi sa invaliditetom iz cele Srbije, bez obzira na dijagnozu. Osnivač udruženja je samohrana majka deteta sa invaliditetom koje ima jedinstvenu medicinsku dijagnozu u svetu. Od samog osnivanja, to udruženje pokušava da decu i mlade sa invaliditetom učini vidljivijima u društvu, da ih uključuje u razne kulturno-sportske manifestacije i da takve događaje i samo organizuje.

Članovi udruženja su samo deca sa drugačijim mogućnostima od ostalih. Među njima su i deca i mladi sa autizmom, cerebralnom paralizom, Daunovim sindromom, gluve i nagluve osobe, slepe i slabovide, itd. Sa njima sarađuje tim vrhunskih stručnjaka. Defektolog, psiholog, filolog, fizioterapeut, pravnik i likovni radioničar su samo neka od lica angažovanih u udruženju. U aktivnosti „Plave školjke“ se uključuju svi članovi porodice, čime ona jača kao zajednica i u kojoj se na taj način osnažuju pojedinci. Inkluzivne radionice i nastupi se organizuju radi omogućavanja lakše integracije dece i mladih sa invaliditetom u društvo.

Galerija Plava skoljka

Izvor: www.rts.rs