Појање деце с инвалидитетом

У крипти храма Светог Саве у Беогаду нескадишњи концерт одржао је хор “Исон” који чине деца и одрасли с инвалидитетом или посебним потребама.

 

Београд – У крипти храма Светог Саве у Беогаду нескадишњи концерт одржао је хор “Исон” који чине деца и одрасли с инвалидитетом или посебним потребама. У првом мешовитом инклузивном хор на овим просторима “Исон” под управом диригента и вероучитеља Миодрага Близанца , наступили су хор деце ШОСО “Милан Петровић” из Новог Сада, хор деце из Дечјег села у Сремској Каменици, хор корисника Дома у Ветернику, хор октет просветних радника Нови Сад и хор “ Вивак” Основне школе “Душан Радовић” из Новог Сада.

Многобројној публици у храму Светог Саве деца која су у првим редовима била и инвалидским и дечијим колицима, деца са церебралном парализом, Дауновим синдромом и Паркинсоновом болешћу, оштећеног слуха , говора и вида, представили су се као врсни појци, а највећи утисак оставило је извођење “ Молитве” , коју су отпевали знаковним језиком за особе оштећеног слуха.

Диригент хора “Исон” Миодраг Бизанац са гитаром око врата лагано је свирао мелодије духовних песама дајући ритам свим члановима чије су очи биле упрте у њега. Много година труда, љубави и жртве уложио је овај вероучитељ и дефектолог у рад са децом којима наше друштво често окреће леђа. Међу малишанима их хора има и оних који су напуштени и одрастају без родитеља.

Љ. М.

Objavljeno: 06. 12. 2016.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Lj. M.