Позив на семинар из адаптивног пливања под називом „Физичко вежбање и пливање деце са аутизмом – Обука и тренинг“

Асоцијација адаптивног пливања Србије – АДАПТС… по пети пут организује семинар из адаптивног пливања под називом „Физичко вежбање и пливњје деце са аутизмом – Обука и тренинг“.

 

Поштоване колеге,

Асоцијација адаптивног пливања Србије – АДАПТС уз помоћ Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу и Универзитета у Нишу, а у сарадњи са ГО Пантелеј, Српским пливачким савезом за особе са инвалидитетом и Градским удружењем за помоћ особама са аутизмом – Ниш по пети пут организује семинар из адаптивног пливања под називом „Физичко вежбање и пливање деце са аутизмом – Обука и тренинг“.

Овога пута ће садржаји семинара бити намењени пливачким тренерима, наставницима физичког васпитања, специјалним едукаторима, рехабилитаторима и физиотерапеутима, како би усвојили нова знања из обуке физичког вежбања и пливања деце са аутизмом.

Једнодневни семинар се састоји из теоретских предавања и практичних приказа.

Предавачи ће бити ауторитети из проблематике аутизма, физичког вежбања и адаптивног пливања: Ивона Милачић Видојевић, Мирко Овука, Бојан Јоргић, Јована Зрнзевић, Михајло Матић (сви из Србије), Саша Костић– Малта.

Демонстратори ће бити деца са аутизмом.

Циљ семинара је едукација професора спорта и физичког васпитања, пливачких тренера, специјалних едукатора и рехабилитатора, физиотерапеута, психолога, родитеља, персоналних асистената и свих оних који желе да се усаврше и побољшају своје знање из ове области.

На крају похађаног семинара добија се сертификат.

Семинар ће се одржати у Нишу 24.12.2016. године у амфитеатру Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу (улица Чарнојевића 10А, 18000 Ниш) и на базену СЦ «Чаир» (улица 9. Бригаде, 18000 Ниш).

С поштовањем,

Марко Александровић

председник Организационог одбора

Бојан Јоргић

Председник Програмског одбора

http://www.fsfv.ni.ac.rs/fakultet/novosti/941-fizicko-vezbanje-i-plivanje-dece-sa-autizmom-obuka-i-trening-

Више информација о семинару налазе се на линку

(http://www.fsfv.ni.ac.rs/images/novosti/ADAPTS_2016_FINAL.pdf ).

Ass. Prof. Marko Aleksandrović, Ph.D.
Faculty of Sport and Physical Education
Čarnojevićeva 10A
18000 Niš
Serbia
www.fsfv.ni.ac.rs

др Марко Александровић, ванр. проф.
Факултет спорта и физичког васпитања
Чарнојевићева 10А
18000 Ниш
Република Србија
www.fsfv.ni.ac.rs

 

Izvor: Marko Aleksandrovic <marko.aleksandrovic@gmail.com>