Partnerstvo sa Centrom za socijalni rad

Projekat udruženja za negovanje zdravih stilova života „Veritas“

 

Projekat udruženja za negovanje zdravih stilova života „Veritas“

Požarevac – Udruženje za negovanje zdravih stilova života „Veritas“, uz finansijsku podršku Grada Požarevca, realizuje projekat „Program podrške odraslim osobama sa invaliditetom“ u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad. Realizacija projekta traje devet meseci u okviru kojih se kontinuirano sprovodi rad sa korisničkom grupom koja broji 20 članova. U okviru projekta kao posebne aktivnosti izdvajaju se sportsko-rekreativne, kreativne i aktivnosti usmerene na senzabilizaciju lokalne zajednice za ptrebe ove korisničke grupe.

– Na kreativnim radionicama sa korisnicima su osmišljeni i izgrađeni unikatni predmeti, koji su bili izloženi na jesenjoj prodajnoj izložbi i sredstva koja su tada prikupljena, upotrebljena su na obezbeđenje ishrane korisnika na jednodnevnoj ekskurziji. Želimo da razvijemo njihove veštine, da ih podstičemo da stvaraju pozitivnu sliku o sebi i da su korisni članovi društva. Tako, što kroz svoj rad sami doprinose, da ih i drugi tako doživljavaju, rekla je Jasmina Turudić, predsednica Udruženja „Veritas“.

Kako kaže Turudić, organizovanje  sportsko-rekreativnih aktivnosti, za cilj ima popularizaciju zdravog načina života, imajući u vidu njegov ogroman značaj u integralnoj rehabilitaciji, Na prvom otvorenom kupu osoba sa invaliditetom u paraolimpijskoj disciplinib „bench press“ u Kragujevcu Udruženje „Veritas“ predstavljala je Jovana Jovanović.

– Jovana je uspela da podigne težinu od 25 kilograma i osvoji prvo mesto i zlatnu medalju. Udruženje je ovim povodom dobitnik zahvalnice za doprinos razvoju paraolimpijske discipline „bench press“. Na tribini su članovi ove korisničkke grupe, predstavili svoje radove i to Nenad Kostić pesme, Sonja Stojadinović priče, Gardinović Milena slike i recitacije Mituljević Zorica.

Objavljeno: 09. 12. 2016.

Izvor: DANAS – Braničevo

Autor: Z. V.