Humani Deda Mrazovi Više od 2.000 Subotičana trčalo za pomoć sugrađanima

Više od 2.000 dece, odraslih i penzionera, učestovalo je 10. decembra u Humanitarnoj trci Deda Mrazeva, na Paliću.

Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija Medalje za sve trkače: Više od 2.000 učesnika svih generacija

 

Više od 2.000 dece, odraslih i penzionera, učestovalo je 10. decembra u Humanitarnoj trci Deda Mrazeva, na Paliću.

Tradicionalni sportski susret 18. put organizovala je Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije, i Mesne zajednice Palić, a prvi put je trka bila humanitarnog karaktera. Prihod je namenjen za pomoć sportisti Slavku Adamovu, mladiću bez ruku, kao i odraslim korisnicima Doma „Kolevka“.

– Slavko je naš sjajni reprezentativac u paratekvondou, ali želi da učestvuje i u takmičenjima u vožnji bicikla. Želimo da mu pomognemo da ostvari san i dobije trocikl koji se vozi nogama. Cena je oko 6.000 evra. U akciju se uključilo i nekoliko kompanija tako da očekujemo da njegova želja uskoro bude ispunjena. Kada smo organizovali prvu trku, jedva da je bilo pet-šest trkača, a danas je bilo divno videti masu i među njima sve generacije Subotičana – kaže Elvira Janoši.

Trka Deda Mrazeva na Paliću nije takmičarskog karaktera, učesnici su mogli da trče ili šetaju, a za sve koji su kupili startni humanitarni broj po ceni od 100 dinara organizatori su obezbedili medalje, ali i poslastice za okrepljenje, hleb sa mašću i paprikom ili pekmezom i čaj.

– Bilo je zadovoljstvo biti deo današnje manifestacije, pogotovo što je humanitarna. Učestvujem deseti put u trci i uvek se lepo porodično provedemo. Deca trče sa vršnjacima, a mi se prošetamo pored jezera. Trebalo bi češće organizovati slične susrete – kaže Subotičanka Magda Varga.

Novogodišnji vašar

U pratećem programu otvorena je izložba dečjih likovnih radova i Novogodišnji vašar. Održana je kreativna dečja radionica, a mališani iz palićkih vrtića su prodavali ukrase koje su sami napravili. Od zarađenog novca kupiće igračke.

Objavljeno: 11. 12. 2016.

Izvor: www.blic.rs

Autor: B. Vučković