Invalidi kao tkači

Gradska organizacija invalida rada u Šapcu do kraja godine imaće nove prostorije namenjene za tkačku radionicu.

 

Gradska organizacija invalida rada u Šapcu do kraja godine imaće nove prostorije namenjene za tkačku radionicu.

Šabac – Gradska organizacija invalida rada u Šapcu do kraja godine imaće nove prostorije namenjene za tkačku radionicu. Tavanski prostor u zgradi MZ Kamenjak adaptiran je u potkrovlje, a vrednost radova je oko tri miliona dinara. Dve trećine sredstava za rekonstrukciju obezbeđeno je iz lokalnog budžeta, a ostatak je finansirala holandska humanitarna organizacija „Peter Bastijan“.

– Napravili smo projekat i obezbedili projektnu dokumentaciju, a grad je pribavio dozvole i platio takse. Ponosni smo što je naš projekat prepoznat samo kao kvalitetan i zahvalni što će invalidi rada ubuduće imati svoj kutak. Prostor od 58 kvadratnih metara prvenstveno je namenjen za tkačku radionicu, ali i za druge namene – rekla je Miroslava Savković, predsednica GOIR.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ističe da je značaj projekta veliki, s obzirom na to da će proizvodi iz radionice naći put do domaćih i inostranih kupaca.

Oslonac

– Grad Šabac će uvek biti oslonac ovakvim udruženjima. Očekujem da će u narednim mesecima i druge gradske organizacije krenuti stopama udruženja invalida rada – rekao je Zelenović.

Objavljeno: 02. 12. 2016.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: A. D.