Čepening – kolica za nišku Neurologiju

Za šest meseci, u akciji Čepening, Nišlije prikupile više od tone plastičnih zatvarača.

Foto: V. T. / RAS Srbija

 

Za šest meseci, u akciji Čepening, Nišlije prikupile više od tone plastičnih zatvarača. Invalidska kolica ovog puta poklonjena su Klinici za neurologiju.

U okviru akcije „Čepening“, koju je pokrenula neformalna Grupa za pomoć ugroženim Nišlijama, donirana su četvora kolica za osobe sa invaliditetom Klinici za neurologiju u Nišu.

Ovo je četvrta donacija u akciji „Čepening“, vredna ukupno 400 evra, za koju su građani Niša tokom šest meseci prikupili više od tone plastičnih zatvarača.

Objavljeno: 06. 12. 2016.

Izvor: www.rts.rs

O tome i na:

Građani kupili mehanička kolica za Neurološku kliniku u Nišu

Udruženje „Pomoć ugroženim Nišlijama“poklonilo je četiri mehanička kolica Klinici za neurologiju u Kliničkom centru u Nišu.

Kolica su kupljena zahvaljujući Nišlijama koje su učestvovale u akciji „Čepening“ .

– Dnevno se u našoj klinici pregleda više od 100 pacijenata, a hospitalizuje se od osam do 10 bolesnika. Uglavnom je reč o teškim pacijenti koje često vodimo na preglede van zgrade klinike i kolica su nam neophodna – objašnjava direktorka Neurološke klinike prof. dr Mirjana Spasić.

Vojkan Živković iz Udruženja očekuje da će Nišlije još više učestvovati u akciji prikupljanja čepova.

– Građani vide da se njihova dobra volja, trud i novac koriste na najbolji način i verujem da ćemo u februaru moći još nekome da pomognemo, s obzirom da sada imamo oko 500 kilograma čepova koji treba da budu reciklirani – objašnjava Živković.

Izvor: www.blic.rs

Autor: V. Torović