Predstavljanje Saveza slepih Srbije na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Biće nam veliko zadovoljstvo da nas posetite na štandu Saveza slepih Srbije – Biblioteka „Dr Milan Budimir“ koji se nalazi u Hali 4 Beogradskog sajma, u periodu od 23 do 30. oktobra.

 

U sklopu obeležavanja 70. godina Saveza slepih Srbije i 45. godina Biblioteke Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“ naša organizacija pojaviće se u svojstvu izlagača na predstojećem 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Biće nam veliko zadovoljstvo da nas posetite na štandu Saveza slepih Srbije – Biblioteka „Dr Milan Budimir“ koji se nalazi u Hali 4 Beogradskog sajma, u periodu od 23 do 30. oktobra. Kao izlagači nudimo vam priliku da prisustvujete događajima u vezi sa kulturnim angažovanjem Saveza slepih Srbije, promocijom književnika koji su članovi našeg Saveza i prezentacijom Biblioteka iz zemlje i regiona gde će biti predstavljene stručne službe i bibliotečko-izdavačka delatnost Biblioteke Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“, Saveza slepih Vojvodine, Republike Srpske i Biblioteka za slijepe Crne Gore. Takođe, na našem štandu možete videti demonstracije rada na računaru uz pomoć Brajevog reda koji smo dobili kao donaciju naroda i Ambasade Japana u maju ove godine, poslušati sekvence preuzete iz audio-knjiga naših poznatih književnika, obavestiti se o radu Saveza i Biblioteke, preuzeti info-materijal radnih organizacija i udruženja koja pripadaju Savezu ili sarađuju sa njim, kao i provesti vreme sa domaćinima štanda u prijatnoj atmosferi Sajma.

Događaji Saveza slepih Srbije i Biblioteke Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“:
26. 10. 2016. sa početkom od 14 časova, Mala sala u Hali 4 Beogradskog sajma, prvi sprat: Tematski skup „Uloga Saveza slepih Srbije u prilagođavanju i priređivanju literature u dostupnim formatima“;

27. 10. 2016. sa početkom od 10 časova, sala Vasko Popa u Hali 1A Beogradskog sajma, prizemlje: Promocija slepih i slabovidih književnika: pesnikinja Simonida Banjeglav, Dragan Popović Kuruzlija, mr Ranko Burić predstavljaju svoj rad i knjige;
28. 10. 2016. sa početkom od 14 časova, Mala sala u Hali 4 Beogradskog sajma, prvi sprat: Predstavljanje rada Biblioteka za slepe i slabovide u Srbiji i regionu: učesnici događaja su predstavnici stručnih službi Biblioteke Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“, Saveza slepih Vojvodine, Republike Srpske i Biblioteka za slijepe Crne Gore.

„…Na otvorenoj knjizi ispisanoj tačkastim slovima pažljive ruke traže i nalaze znanje i lepotu. Simbolično plamen buktinje koji izlazi iz takve knjige predstavlja žar s kojim slepi ljudi pronalaze smisao i njime doprinose i svome i opštem dobru…“(Mr Ranko Burić)

Izvor: www.savezslepih.org.rs