Показали колико су оснажени

Дневни центар у Темерину обележава пету годину како пружа различите психо-социјалне, едукативне, рехабилитационе и друге услуге деци и младима.

Деца из Дневног центра била су креатори и домаћини прославе малог јубилеја

 

Темерин: Дневни центар у Темерину обележава пету годину како пружа  различите психо-социјалне, едукативне, рехабилитационе и друге услуге деци и младима који имају различите врсте развојних потешкоћа и другој деци којој је потребна стимулативна подршка. Центар доприноси подстицању и развоју капацитета деце, одржавања постојећег стања и спречавању настајања потешкоћа и проблема код деце кроз интензиван рад са педагогом, логопедом, физиотерапеутом и васпитачима.

Дневни центар обезбеђује деци развој практичних вештина за свакодневни живот, већу самосталност, развој и одржавање социјалних, когнитивних и физичких функција деце, позитивно и конструктивно искуство и боравак у подстицајном окружењу, изван породице. Истовремено, њиховим родитељима обезбеђује подршку као и слободно време за обављање других активности.

На свечаности обележавања малог јубилеја било је посебно весело. Слављу осмишљеном по мери деце присуствовали су и родитељи, представници предшколске установе, локалне власти, стручна јавност, сарадници из окружења, представници медија, грађани и други. Сами корисници центра су, уз подршку својих васпитача, били су креатори и домаћини догађаја чиме су показали колико су претходних година, сами оснажени и оспособљени. Подршку су пружили „Ретро оркестар” који је увесељавао децу док су радост за слатким столом, обезбедили посластичари из „Hofy Cuki” и „Break4Cake”

Дневни центар обезбеђује превентивну заштиту деци у општини и подршку родитељима чиме се исказује одговорна политика локалне самоуправе и државе у области породично социјалне заштите. Родитељи у месту становања добијају стручну подршку и третмане за развој своје деце у стимулативном окружењу, без одласка у град.

У активности Дневног центра радо се укључују и деца из опште популације као што се и деца из Дневног центра радо укључују у бројне садржаје и манифестације које се организују у широј заједници. Стручност и посвећеност, остварени резултати у раду са децом и родитељима, иновативан приступ и добра сарадња са партнерима, позитивна клима која се негује од самог уласка у Дневни центар, само су неке од вредности којима се темерински центар издваја од других и чини га препознатљивим.

М. Зец

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: M. Zec