Међугенерацијска солидарност

Дом за старе и пензионере у Апатину посетила је група корисника Дневног боравка за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама

Фото: Радио Дунав Апатин

 

Апатин: Дом за старе и пензионере у Апатину посетила је група корисника Дневног боравка за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама из апатинског  Центра за социјални рад како би се дружили и кроз друштвене игре повећали број социјалних контаката и остварили већу међугенерацијску солидарност.

– Циљ нам је да задовољимо животне потребе наших корисника и ово је само једна од активности које Центар организује – рекао је Владимир Вукосав, в.д. директора Центра за социјални рад у Апатину.Директорка Дома за старе и пензионере Слађана Живков истакла је важност оваквих посета те да је њихова сврха у препознавању заједничких интереса и потреба, изузетно велика.

– Корисници дневног боравка су увек драги гости у нашој установи, а ово је наставак дружења за која планирамо да постану чешћа и интензивнија – изјавила је Слађана Живков најављујући још једну „Сунчану јесен живота“, манифестацију чији је циљ да укаже на потребе и могућности особа треће животне доби.

Izvor: www.dnevnik.rs