Počinje „Eko oaza Blok 19A“

Udruženje građana „Moj lepi grad“ organizuje jedinstveni „Festival rekreativnog sporta za mlade i osobe sa invaliditetom“, a sa ciljem predstavljanja projekta „Eko oaza Blok 19A“…

Udruženje građana „Moj lepi grad“ organizuje jedinstveni „Festival rekreativnog sporta za mlade i osobe sa invaliditetom“, a sa ciljem predstavljanja projekta „Eko oaza Blok 19A“ koji podrazumeva uređenje i oplemenjivanje slobodne zelene površine Bloka 19A i njeno pretvaranje u višenamenski park.

Na festivalu će biti organizovana i radionica na temu „Kakav park želimo“ u okviru koje će glavni gradski urbanista razgovarati sa građanima o idejama za uređenje i oplemenjivanje ove slobodne neuređene zelene površine. Prisutni će imati priliku da uživaju u celodnevnom druženju uz školicu rekreativnog sporta, takmičenje u malom fudbalu, basketu, odbojci, malom tenisu, stonom tenisu i badmitonu, kao i šahu uz učešće osnovaca iz škole „Laza Kostić“. Tokom trajanja festivala organizovaće se i krečenje i farbanje košarkaškog terena u bloku 19a. Festival organizuju Udruženje građana „Moj lepi grad“, Sportski savez osoba sa invaliditetom i Savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju Srbije.

Podršku Festivalu i projektu pružili su šef EU delegacije Majkl Davenport, Milutin Folić, glavni gradski urbanista, akademik Milan Lojanica projektant Bloka 19A, Opština Novi Beograd, Urbanistički zavod Beograda i Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, Kancelarija za mlade grada Beograda, kompanija Delez Srbija, kompanija Tikurila-Zorka boje, stručna lica i stanovnici bloka 19A.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: G. R.

O tome i na:

– www.kancelarijazamlade.rs – Poziv za volontere.

Dragi volonteri

Pozivamo vas da učestvujete u realizaciji „Festivala rekreativnog sporta za mlade i osobe sa invaliditetom“ 1. oktobra od 11 časova, na adresi Vladimira Popovića 38 u Bloku 19a na Novom Beogradu…