Успешно завршен „Београд опен 2016“

Дан је започео такмичењем у атлетици у велелепном објекту – атлетска дворана. На овом такмичењу су учествовали такмичари из неколико земаља из региона.

 

Београд – У недељу је дан започео такмичењем у атлетици у велелепном објекту – атлетска дворана. На овом такмичењу су учествовали такмичари из неколико земаља из региона.

Учествовали су такмичари свих категорија инвалидности (особе са телесним инвалидитетом – корисници колица, особе оштећеног слуха, особе са интелектуалним тешкоћама) у тркачким, скакачким и бацачким дисциплинама. Промотер такмичења је био један од најуспешнијих параолимпијаца, Драженко Митровић.

Игре су настављене кошаркашким турниром. У драматичној финалној утакмици између кошаркашких клубова „ Сингидунум„ и „Меркатор“ из Љубљане победу су у завршетку однели домаћини и на тај начин заслужено понели епитет најбоље екипе на турниру. У борби за треће место победу је однела екипа „Дунав„ из Апатина победивши екипу  „Парамонт „ из Подгорице.

Медаље су уручили представници Кошаркашког савеза Србије, Владимир Кузмановић и Игор Ракочевић.

Истовремено је одржана и трка на хронометар у оквиру Европског купа у парабициклизму уз учешће око 50 такмичара из 11 земаља. У тандем бициклизму (особе оштећеног вида ) у мушкој конкуренцији, победу је однео тандем из Србије (Петровић – Шмецеловић ) испед тандема из Русије и Италије, док су у женској категорији победу однеле Рускиње.

Остали победници по категоријама били су: Дејан Стошић (Србија), Михаел Питаколо (Италија), Антонела Рутиљано ( Италија), Главоњић Милош (Србија), Данијела Јовановић (Србија), Ивета Колинска (Чешка), Грегор Хабе (Словенија), Мирјана Ружњак (Хрватска), Клаудио Кампи (Италија), Теодор Матикан ( Румунија), Нари Фабио ( Италија), Весел Анка (Словенија)

Овим надметањима и званично су, са успехом, завршене 3. Међународне спортске игре особа са инвалидитетом„Београд опен 2016„  уз учешће око 600 спортсита из 20 земаља.

Иначе, организатор ове по много чему јединствене манифестације је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а одржавање исте омогућено је уз подршку и разумевање Града, Секретаријата за спорт и омладину.

Извор: Кућа Добрих Вести

Objavljeno: 26. 09. 2016.

Izvor: www.dobrevesti.rs

 

Беогад у знаку спорта особа са инвалидитетом

На фудбалском турниру, коjим су отпочеле традиционалне треће по реду међународне спортске игре за особе са инвалидитетом „Београд опен 2016“, прво место и епитет наjбоље екипе понела jе екипа из Kрагуjевца коjа jе у финалном мечу поразила екипу из Ниша.

На фудбалском турниру, коjим су jуче отпочеле традиционалне треће по реду међународне спортске игре за особе са инвалидитетом „Београд опен 2016“, прво место и епитет наjбоље екипе понела jе екипа из Kрагуjевца коjа jе у финалном мечу поразила екипу из Ниша.
Tреће место освоjили су гости из Mакедониjе коjи су у борби за треће место победили домаћу екипу ученика школе Стефан Дечански из Београда.
На овом турниру учествовало jе седам екипа школа ученика оштећеног слуха и говора – из Београда, Ниша, Kрагуjевца и Mакедониjе.
Tурнир jе обиловао прелепим моментима и блиставом игром, све време праћен неизмерном радошћу и дружењем међу учесницима, у прелепом амбиjенту Спортског центра Цорн продуцт у Шумицама, донатора ове манифестациjе.
У вечерњим сатима у Спортским центру Mастер у Земуну отворен jе и дводневни турнир у шаху на коме учествуjе око 40 шахиста свих видова инвалидитета из Београда, Шапца, Новог Сада, али и БиХ из Tравника, као и Републике Српске, из Бањалуке.
Oрганизатор ове по много чему jединствене манифестациjе jе Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а одржавање исте омогућено jе уз подршку и разумевање Града, Секретариjата за спорт и омладину.
Objavljeno: 24. 09. 2016.
Izvor: www.tanjug.rs