Za niške takmičare 16 medalja na „Beograd openu“

Sportisti sa invaliditetom, članovi Plivačkog kluba „Delfin“ i Udruženja „Nais“ osvojili su na 3. Medjunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom „Beograd open 2016“ čak 16 medalja i to pet zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih.

 

Niš – Sportisti sa invaliditetom, članovi Plivačkog kluba „Delfin“ i Udruženja „Nais“ osvojili su na 3. Medjunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom „Beograd open 2016“ čak 16 medalja i to pet zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih.

Takmičari Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin “ izborili su se na ovom nadmetanju za četiri zlata, dva srebra i tri bronzane medalje.

Najbolji srpski plivač sa invaliditetom Nemanja Tadić je u veoma uzbudljivoj trci nadvisio grčkog paraolimpijca Sokratisa Pliakosa i doneo Nišlijama dva zlata u najbržoj trci na 50 i 100 metara.
Takođe dva zlata osvojio je i Marko Nikolić koji je dominantnim nastupom pokazao da je neprikosnoven u svojoj kategoriji.

Zapažene rezultate i medalje osvojili su i Miloš Stojiljković (bronzana medalja), Nebojša Miletić (srebro i bronza) i Miloš Milićević (srebro i bronza) koji su se zbog nedostatka takmičara u svojoj kategoriji takmičili u težoj grupi.

„Grad Niš treba da je ponosan na svoje plivače sa invaliditetom koji su ostvarili lepe rezultate. Takođe zahvaljujemo se i Plivačkom klubu „Niš 2005“ na stručnoj pomoći i saradnji jer smo plivanje osoba sa invaliditetom doveli na viši nivo“ rekao je trener „Delfina“ Miljan Perović.

Plivači Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais“ u Niš  doneli su tri medalje i to Nikola Ljubisavljević dve srebrne (na 50 i 100 metara slobodnim stilom) i Andrijana Conjić na 50 metara slobodnim stilom.

Plivač udruženja „Nais“ šesnaestogodišnji Nikola Ljubisavljević, inače i član Plivačkog kluba „Niš 2005“, izjavio je za Jugmediu da je zadovoljan srebrnim medaljama s obzirom da ga je u obe trke pobedio sedam godina stariji takmičar iz Novog Sada.

„Nadam se da na predstojećem Državnom prvenstvu popravim vreme i na 50 i 100 metara. Radim naporno na tome sa svojim trenerom Bojanom Lukovićem kome dugujem veliku zahvalnost i za rezultate koje sam do sada postigao“, istakao je Ljubisavljević.

Na najmasovnijem takmičenju za osobe sa invaliditetom u našoj zemlji stonoteniseri Udruženja „Nais“ osvojili su četiri medalje i to Aleksandar Denčić  zlatnu medalju, Bojan Stamenković  srebrnu, Bojan Jovanović  bronzanu i Nebojša Ilić takodje bronzanu medalju.

„Beograd open“ okupio je ove godine oko 500 takmičara iz 20 zemalja, a oni su nadmetali u devet disciplina – sedećoj odbojci, golbalu, šahu, atletici, plivanju, košarci u kolicima, stonom tenicu i parabiciklizmu.

Odlazak plivača članova Kluba „Delfin“ na „Beograd open“ pomogli su grad Niš i Gradska opština Pantelej, a odlazak plivača „Naisa“ pomogao je „Niš-ekspres“ dodelom dodelom besplatnih povratnih karata.

(Kraj)Mia

Izvor: www.jugmedia.rs

Autor: Jugmedia