Šuranji peti vazdušnom puškom na Paraolimpijskim igrama, jedna greška odnela medalju

Srpski strelac u kvalifikacijama je imao drugi rezultat, a dugo je vodio finalnu trku. Za utehu ostaje da je bio najuspešniji Evropljanin.

 

Srpski strelac u kvalifikacijama je imao drugi rezultat, a dugo je vodio finalnu trku. Za utehu ostaje da je bio najuspešniji Evropljanin.

Srpski strelac Laslo Šuranji zauzeo je peto mesto u gađanju vazdušnom puškom (kategorija SH 1) prvog dana Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Šuranji je ostvario značajan uspeh, ali malo je nedostajalo da postigne i više. U kvalifikacijama je imao drugi rezultat, a dugo je vodio finalnu trku. Međutim, jedna greška, kad mu je puška „pobegla“ i 13. dijabolom pogodio 3,3 kruga, odnela mu je medalju. Sa prvog pao je na peto mesto. Za utehu ostaje da je bio najuspešniji Evropljanin.

Šuranjiju, prvaku Starog kontinenta u ovoj disciplini iz 2013, su ovo druge Paraolimpijske igre, a imaće još tri šanse za visok plasman. Gađaće vazdušnom puškom iz ležećeg stava i MK puškom iz trostava i iz ležećeg stava.

Sem Šuranjija srpsko streljaštvo na Paraolimpijskim igrama predstavljaju Dragan Ristić, Zdravko Savanović (obojica puška), Živko Papaz i Rastko Jokić (obojica pištolj).

Zlato vazdušnom puškom u kategoriji SH1 osvojio je Kinez Cao Dong. I njegov i rezultat najboljeg iz kvalifikacija Đin Ho Parka (na kraju šestog) su novi paraolimpijski rekordi, s obzirom da su ovo prve Igre po novim pravilima.

Izvor: www.novosti.rs

O tome i na:

– Paraolimpijske igre: Jedan hitac bio je presudan da Laslo Šuranji ostane bez medalje – www.srbijadanas.com