Sudar generacija na Adi Ciganliji

Udruženje „Senior“ i Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom

 

Udruženje „Senior“ i Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom.

Beograd – Sportska manifestacija „Starost za mladost“ održaće se u subotu od 10 do 16 časova na Adi Ciganliji, u organizaciji Udruženja „Senior“i Srpskog saveza za rekreativni sport osoba sa invaliditetom, uz podršku Grada. Svi zainteresovani mogu da se prijave do pola sata pre početka takmičenja na sportskim terenima sa novobeogradske strane Ade.

Predsednik Saveza za rekreativni sport osoba sa invaliditetom Nino Manojlović kaže da za sada postoji oko 50 prijavljenih učesnika a ekipe će biti mešovite, od po 5 takmičara. On je najavio da će biti organizovana takmičenja u šutiranju trojki, šutiranju na gol, boćanju, pikadu, kao i da će sve biti adaptirano prema mogućnostima učesnika.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da je ova manifestacija prilika da se organizuje druženje mladih i starijih sugrađana, a da će na takmičenjima u raznim disciplinama svi učesnici sigurno biti pobednici, bez obzira na rezultate.

– Važno je da naše najstarije sugrađane motivišemo da se bave sportom, a isto važi i za najmlađe. Grad je u svojoj strategiji, uz školski sport koji je prioritet, pažnju usmerio i na rekreativni sprt, a ovakvim manifestacijama, kojih ima sve više, želimo da motivišemo najstarije sugrađane da provode vreme u prirodi i da se rekreiraju – objašnjava Petronijević.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: G. R.