Za zapošljavanje teško zapošljivih 9,3 milona dinara

Niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i grad Niš pozvali su poslodavce da uz subvencije uposle radnike iz kategorije teže zapošljivih.

Foto I. Marinković

 

Niš – Niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i grad Niš pozvali su poslodavce da uz subvencije uposle radnike iz kategorije teže zapošljivih.

Prema rečima portparola niške filijale NZS Vladana Krstića, subvencije iznose 150.000 dinara po osobi, odnosno 180.000 dinara za osobe sa invaliditetom i korisnike novčane socijalne pomoći.

„Ovim putem poslodavci će moći da uposle oko 60 osoba jer je grad Niš iz svog budžeta izdvojio za subvencije 4,7 miliona dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje 4,6 miliona dinara“, rekao je Krstić.

U NSZ ističu da će subvencije moći da koriste samo privatne firme i to one koje u poslednja tri meseca nisu smanjivale broj zaposlenih i u poslednje tri godine nisu koristile ovu vrstu pomoći.

U kategoriju teže zapošljivih, podsećaju u niškoj filijali NSZ, spadaju mladi do 30 godina, stariji od 50 godina, radnici koji su proglašeni viškom u svojim firmama, pripadnici romske nacionalnosti, osobe sa invaliditetom i radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći.

Javni poziv za dodelu subvencija biće otvoren sve dok raspoloživa sredstva ne budu utrošena.

Biljana Ljubisavljević

Objavljeno: 30. 08. 2016.

Izvor: www.jugmedia.rs

Autor: Biljana Ljubisavljević