Streličarski klub osoba sa invaliditetom Oko sokolovo

Streličarski klub osoba sa invaliditetom Oko sokolovo organizovao je 20. avgusta na stadionu Arsenala turnir u streličarstvu na kome je nastupilo više od 30 takmičara iz Kragujevca i drugih gradova Srbije.

 

 

Kragujevac – Streličarski klub osoba sa invaliditetom Oko sokolovo organizovao je 20. avgusta na stadionu Arsenala turnir u streličarstvu na kome je nastupilo više od 30 takmičara iz Kragujevca i drugih gradova Srbije. Ova disciplina je najpre služila u terpautske svrhe osoba sa invaliditetom, ali je iznedrila brojne uspešne sportiste.

Kragujevački streličarski klub Oko sokolovo, koji okuplja više od 20 članova, bio je domaćin sportistima iz cele Srbije već četvrtu godinu za redom. Na Arsenalovom stadionu održan je turnir na kome je nastupilo 30 učesnika iz cele Srbije. Gadjalo se na 18 metara, za početnike, 30, 50 i 70 metara.

Na ovom turniru nisu učestvovale samo osobe sa invaliditetom već i drugi takmičari iz zdrave populacije, kao i volonteri koji su pomagali sportistima. Zato je i inkluzija u ovoj disciplini prisutna.

Objavljeno: 20. 08. 2016.

Izvor: www.rtk.co.rs

Autor: Gordana Mirović

www.youtube.com/watch?v=kp9KS8_zdqE