U subotu drugi šahovski turnir na Štrandu za pomoć siromašnima

Drugi po redu Revijalni šahovski turnir održaće se u subotu, 30. jula na Štrandu… Turnir će početi u 17:30 časova.

 

Novi Sad – Drugi po redu Revijalni šahovski turnir održaće se u subotu, 30. jula na Štrandu, a cilj je da se ukaže na potrebu prikupljanja sredstava (ili pak donacije u robi) za kupovinu neophodnih namirnica kako bi korisnici Banke hrane imali kontinuitet u snabdevanju.

Turnir će početi u 17:30 časova. Učesnici meča su ekipe „Štranda“ (građani, posetioci kupališta koji žele da uzmu učešće u humanitarnoj akciji) i predstavnici Komunalne inspekcije.

Banka hrane Beograd je u Srbiji za proteklih 10 godina pomogla u hrani preko 100.000 ljudi, a sarađuje sa preko 120 različitih udruženja širom Srbije, tako da na taj način pomaže sve socijalno ugrožene grupe: nezaposlene, osobe sa invaliditetom, izbegla i raseljena lica, samohrane majke, decu bez roditeljskog staranja, penzionere, korisnike Sigurnih kuća, beskućnike, pripadnike Romske populacije itd.

S obzirom na svakodnevne zahteve koje Banka hrane dobija, neophodno je ukazati na važnost kulture deljenja i solidarnosti, kako bi pomoć stigla do onih kojima je najpotrebnija.

Pored organizatora Humanog kutka, akciji se pridružuje i korisnik Banka hrane Beograd, kao i učesnici revijalnog turnira: Gradski sindikat javnih preduzeća, Komunalna inspekcija, Gradska uprava, udruženje taksista, kafedžije i drugi.

Autor: 021
Izvor: www.021.rs