Дружење уз музику обрадовало малишане

„Дино-тим” посетио је децу у Школи за основно и средње образовање „Др Милан Петровић” да би своје садржаје понудио онима који нису у могућности да доживе „Дино-парк” на матичној адреси.

 

„Дино-тим” посетио је децу у Школи за основно и средње образовање „Др Милан Петровић” да би своје садржаје понудио онима који нису у могућности да доживе „Дино-парк” на матичној адреси.

Представници Фондације „Дино-парк деци на дар” том приликом су уручили донацију од 100.000 динара за потребе школе. Директорка ШОСО „Др Милан Петровић” Славица Марковић истакла је да њихова сарадња с „Дино-парком” увелико траје и да су ученици те школе већ одлазили у посету „Дино-парку”.

– Сто хиљада динара сигурно значе много, али су нека пријатељства, нова дешавања, нова збивања и сусрети оно што посебно значи и нама, а и нашим ученицима и корисницима услуга које пружамо, као и њиховим родитељима – рекла је Славица Марковић, изражавајући неизмерну захвалност том хуманом тиму. – Из тога се увек изроди нека лепа прича и нама је то велико богатство.

„Дино-театар” се накратко преселио у Школу „Др Милан Петровић” па је студио за анимирање и забаву деце „Жељко Весељко” извео представу „Чорбица бал”, а затим је Бранимир Росић одржао интерактивни концерт „Летеће гитаре”. Након тога уследио је и едукативно-интерактивни део у којем су деца имала прилику да од „Дино-водича” чују причу о свету диносауруса, као и да им постављају питања на ту тему.

Руководитељка туристичког сектора Дејана Димитријевић нагласила је да је то прва у низу хуманитарних акција коју ће организовати Фондација „Дино-парк деци на дар”, а већ је урађен и програм догађаја хуманитарног карактера за наредне две недеље. Акценат је на друштвеној одговорности те сва деца с инвалидитетом у пратњи родитеља свакодневно имају бесплатно организоване програме, као и поменуте организоване посете школама и другим институцијама за децу с посебним потребама и сметњама у развоју.

Б. Павковић

Objavljeno: 30.06.2016.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: B. Pavković

O tome i na www.novisad.com – „Fondacija Dino park – Deci na dar“ dodelila 100.000 dinara školi „Milan Petrović“