U lokal dve godine bez kirije

Grad subvencioniše nezaposlene i mlade preduzetnike dajući im poslovni prostor na 33 lokacije.

Zakupci će imati obavezu da prve dve godine plaćaju samo komunalne troškove,foto Ž.Knežević

 

Grad subvencioniše nezaposlene i mlade preduzetnike dajući im poslovni prostor na 33 lokacije.

Beograd – Direkcija za građevinsko zemljište u ponedeljak je objavila oglas kojim se nude 33 lokala za nezaposlene i mlade preduzetnike, potpuno besplatno u naredne dve godine! Konkurs je otvoren do 27. jula, a dodatne bodove dobiće osobe sa invaliditetom, teže zapošljavani, samohrani roditelji i žene preduzetnici.

Lokali na teritoriji opština Voždovac, Stari grad, Palilula, Rakovica i Novi Beograd čekaju „zakupce“, koji će imati dve godine besplatnog perioda da „isprobaju“ posao. Za to vreme plaćaće samo komunalne troškove.

– Najavili smo da ćemo ovaj poslovni prostor staviti u funkciju privrede, a zbog pomoći ljudima koji tek otvaraju preduzeća, ili imaju firme mlađe od tri godine – kaže Dragomir Petronijević, predsednik Saveta za zapošljavanje Beograda.

Najviše lokala raspoloživo je u opštini Voždovac, u Gostivarskoj ulici i na Paliluli, u Bulevaru Despota Stefana. Pravo na podnošenje zahteva imaju nezaposleni, ali i novoosnovani mikro, mali i srednji privredni subjekti. Uz plan poslovanja najviše će se rangirati proizvodna delatnost sa vlasničkom opremom, potom usluga, a za njima ugostiteljstvo.

– U narednih nekoliko dana planiramo da objavimo još jedan konkurs, i to za mlade nade IT sektora – najavljuje Petronijević. – Njima će biti omogućen poslovni prostor besplatno, na godinu dana, uz mentorstvo za razvijanje ideje.

Pomenut prostor za preduzetnike  iz oblasti informacionih tehnologija  je naučno-tehnološki park na Zvezdari, u modernim kancelarijama sa potrebnom opremom.

Prijave do 27. jula

Svi zainteresovani moći će da donesu popunjenu prijavu i neophodnu dokumentaciju u prostorije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, u Njegoševoj 84. Poslednji rok za prijavu je 27. jul do 13 časova, a otvaranje prijava obaviće se istog dana, sat vremena kasnije.

Objavljeno: 29. 06. 2016.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: V. R.