Javni radovi za osobe sa invaliditetom

Javni radovi, koje svake godine organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje su prilika da nezaposlene osobe sa invaliditetom dođu do posla.

 

Kragujevac – Javni radovi, koje svake godine organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje su prilika da nezaposlene osobe sa invaliditetom dođu do posla.

Ove godine Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom realizuje dva programa, kreativne radionice i pomoć u kući, a uposleno je 7 osoba.

U kreativnoj radionici oslikavanja marama od svile, izradi predmeta u kviling i dekupaž tehnici četiri meseca radiće nezaposlene osobe sa invaliditetom.

Zahvaljujući programu javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje, obezbeđena su novčana sredstva za četiri osobe za rad u radionici i jednu za administrativne poslove.

Takođe, Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom konkurisao je i za program pomoći u kući gde su angažovane dve nezaposlene osobe.

Javni radovi su prilika da nezaposlene osobe prvi put dođu do posla iako sa ograničenim trajanjem.

Javni radovi traju četiri meseca, i pored zarade od 18 hiljada dinara i troškova prevoza, pokriveni su i svi porezi i doprinosi.

Izveštava novinarka RTK Gordana Stepanović.

www.youtube.com/watch?v=U1KCVWvM–I

Izvor: www.rtk.co.rs

Autor: Gordana Stepanović