НАШ ГРАД ДОМАЋИН ТУРНИРА У СЕДЕЋОЈ ОДБОЈЦИ

Међународни турнир седеће одбојке „Београд 2016“

 

Београд – У дане предстојећег викенда наш Град биће домаћин још једног престижног спортског догађаја – домаћа публика моћи ће да се још боље опозна и ужива у изазовима које пружа код нас још увек недовољно заступљена дисциплина настала пре свега за особе са инвалидитетом, седећа одбојка.

Ова манифестација већ стиче лепу традицију, одржава се 8 годину заредом, има међународни карактер и окупиће 8 екипа – (ОКИ (одбојкашки клуб инвалида ) „ЛАКТАШИ“ из Лакташа (Р. Српска), ОКИ „ЧЕЛИЋ“ из Челића (Б и Х), ОКИ „МАРСОНИА“ из Славонског брода (Хрватска), ОКИ „ПАНДА“ из Велике Кладуше (Б и Х), ОКИ „ДЕРВЕНТА“ из Дервенте (Р. Српска), СДИ (спортско друштво инвалида) „ЉУБЉАНА“ из Љубљане (Словенија), „MOZDULJ SE“ из Ваца (Мађарска) и Клуб седеће одбојке „СМЕЧ“ из Београда.), а утакмице се играју ове суботе и недеље, 04. и 05. јуна, у сали спортског центра Раковица.

Организатор ове јединствене смотре која се одржава под називом Међународни турнир седеће одбојке „Београд 2016“ је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, носилац припрема и домаћин је Клуб седеће одбојке „Смеч“ а његово одржавање омогућио је својим разумевањем, подршком и помоћи Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, Градске Општине Раковица, Делта Фондације, Otto Bock Sava, Yuhor i Gala voda.

Izvor: Klub sedece odbojke SMEC <office.ksosmec@gmail.com>