Lakše do prevoza

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“ iz Vršca obezbedilo je dva specijalna kombi vozila sa hidrauličnim pokretnim rampama za invalidska kolica

 

Vršac – Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“ iz Vršca obezbedilo je dva specijalna kombi vozila sa hidrauličnim pokretnim rampama za invalidska kolica, koja će ubuduće prevoziti osobe sa invaliditetom i njihove pratioce do škola i zdravstvenih ustanova. Ova usluga je, uz finansijsku podršku Gradske uprave, počela da se realizuje 01. juna.

– U prostorijama udruženja će od sedam do 20 časova raditi kol-centar, putem kog će svi naši članovi moći da „naruče“ prevoz. Svako vozilo može da preveze osmoro putnika u invalidskim kolicima i njihove pratioce – objašnjava Dragan Vitorović, predsednik udruženja.

Ova usluga će, za početak, najviše biti orijentisana na prevoz đaka u škole, jer je Gradska uprava za te namene obezbedila 3,2 miliona dinara. Prevoz drugih lica u bolnicu i na rehabilitaciju će se, zasad, finansirati od naplate reklamnog prostora na samim vozilima.

Tatjana Nikolić, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu, istakla je i da će njihovi prvi naredni koraci biti prilagođavanje, tj. spuštanje ivičnjaka trotoara ispred svih osnovnih škola.

Objavljeno: 02.06.2016.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: J. Jovanović