Za plivače iz Niša šest medalja u Grčkoj

Na nedavno održanom jubilarnom 10. Međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom u grčkom gradu Nausi, niški plivači ostvarili su zapažen rezultat osvajanjem ukupno šest medelja.

 

NIŠ- Na nedavno održanom jubilarnom 10. Međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom u grčkom gradu Nausi, niški plivači ostvarili su zapažen rezultat osvajanjem ukupno šest medelja.

Nemanja Tadića osvojio je jednu zlatnu i dve srebrne medalje, a šesnaestogodišnji Nikola Ljubisavljević osvojio je jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Epitet najboljeg srpskog plivača sa invaliditetom Tadić je potvrdio ličnim rekordima u disciplinama 100 m leđno (zlato) i 200 m mešovito (srebro), ali i odličnom trkom na 100 m slobodno (srebro). Rezultat u disciplini 100 m leđno (1:10,58) je za više od tri sekunde bolji od tražene norme (01:13.67) za Evropsko prvenstvo koje će se početkom maja održati na portugalskom ostrvu Madeira.

Na žalost, to je bilo nedovoljno za normu za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru (01:07.48).

„Ovo je trenutno moj maksimum, nekoliko meseci sam odlično radio sa trenerom Bojanom Lukovićem, a to pokazuju i rezultati koji su mi najbolji u karijeri. U narednim sedmicama ću sa timom definisati bliže i dalje ciljeve“, rekao je Tadić nakon povratka u Niš.

Gimnazijalcu Nikoli Ljubisavljeviću medalje su pripale na trkama 50 metara kraul, 100 metara kraul i 100 metara ledjno.

Plivači iz Srbije su na ovom takmičenju osvojili ukupno 23 medalje. Na takmičenju je učestvovalo 150 plivača sa invaliditetom iz šest zemalja (Grčka, Srbija, Uzbekistan, Češka, Brazil i Rumunija).

(Kraj)Mia

Izvor: www.jugmedia.rs

Autor: Jugmedia