Srpska ekipa odnela deset medalja

Uspeh naših sportista sa invaliditetom u Švedskoj.

 

Uspeh naših sportista sa invaliditetom u Švedskoj.

Zapaženim rezultatima naših sportista ovih dana je pridodat i uspešan nastup koji su naši sugrađani sa invaliditetom ostvarili na igrama „Malme open 2016“, manifestaciji koja je ove godine, od 10. do 14. februara, održane i već jubilarni 40. put zaredom u istoimenom gradu u Švedskoj.

Na ovoj izuzetno uglednoj, inače najmasovnijoj smotri sportista sa invaliditetom posle Paraolimpijskih igara, koja je i ove godine okupila više od 3.000 učesnika iz oko 30 država naši sportisti su postigli zapažen uspeh pa su kako svojim pre svega ponašanjem ali i rezultatima u potpunosti opravdali očekivanja. Ekipa od devet sportista osvojila je ukupno 10 medalja, a među njima je najuspešniji bio plivač Filip Graovac sa čak četiri odličja: prvo mesto i zlatna medalja na 100 metara slobodno i još tri druga mesta: 25 i 50 metara slobodnim stilom i 50 metara leđno. Njegov kolega Šćepan Zorić bio je dva puta drugi, na 25 i 50 metara kraul, dok su stonoteniseri Dragan Vujisić i Saša Zdravković u svojim kategorijama osvojili po dve bronzane medalje.

Takođe je vredno pažnje i to da je po prvi put u međunarodnoj konkurenciji kada je u pitanju disciplina „boćanje“, inače jedan od najmasovnijih paraolimpijskih sportova koji kod nas tek stiče popularnost, neko od naših sportista bio u borbi za medalju. Borislavu Lukiću je za to nedostajalo samo dva poena i na kraju mu je pripalo takođe odlično četvrto mesto.

Organizator naših sportista i ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihovo učešće podržao je i omogućio Grad, Sekretarijat za sport i omladinu.

Izvor: www.danas.rs

Autor: I. N.

 

Za niške plivače sa invaliditetom šest medalja u Malmeu

Plivači Sportsko-rekreativnog udruženja „Nais“ iz Niša osvojili su čak šest medalja prvog dana takmičenja na 40. Međunarodnim igrama osoba sa invaliditetom “Malme Open 2016”.

Na ovom takmičenju koje je po prvi put u istoriji uvršteno u kalendar Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, Nišlije su osvojile četiri zlata i dva srebra.

Najuspešniji plivač iz Niša Nemanja Tadić (21) osvojio je dva zlata, Stevan Nakić (23) osvojio je zlato i srebro, Nemanja Panović (21) zlato, a najmladji niški takmičar – šesnaestogodišnji Nikola Ljubisavljević osvojio je srebro.

Marija Damnjanovic, trener i vođa puta naglašava da je zadovoljna i obećava da će sutradan nastaviti uspešnu “žetvu” medalja.

Međunarodne igre osoba sa invaliditetom u Malmeu predstavljaju najveće evropsko takmičenje osoba sa invaliditetom i po tradiciji okupi dve do tri hiljade sportista.

Objavljeno:14.02.2016.

Izvor: www.tvzonaplus.rs

Autor: Miodrag Stanković