Mali: Usluga lični pratilac deteta biće dostupna i ove godine

Grad Beograd je obezbedio sredstva za pružanje usluge lični pratilac deteta i u 2016. godini

Foto: Beoinfo / Promo Usluga lični pratilac deteta biće dostupna i ove godine

 

 

Grad Beograd je obezbedio sredstva za pružanje usluge lični pratilac deteta i u 2016. godini i time pokazao svoj odgovoran odnos prema svim socijalno ugroženim i marginalizovanim društvenim grupama kojima je podrška neophodna, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, ova usluga koja ima za cilj da pruži neophodnu pomoć kako deci i mladima sa smetnjama u razvoju da nesmetano pohađaju školske aktivnosti i postepeno razvijaju samostalnost tako i njihovim porodicama, jedan je od prioriteta socijalne politike Grada Beograda.

– Usluga je namenjena deci koja su uključena u vaspitno-obrazovnu ustanovu, a kojoj je potrebna podrška u zadovoljavanju osnovnih potreba u svakodnevnom životu, u oblasti održavanja lične higijene, kretanja, hranjenja, oblačenja i komunikacije sa drugima. Uslugu lični pratilac pružaće 250 ličnih pratilaca obučenih za pružanje usluge, i to za 250 dece i mladih sa smetnjama u razvoju na teritoriji grada Beograda – rekao je Mali.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je tokom decembra 2015. godine raspisao javni konkurs za izbor razvojnog programa udruženja za pružanje usluge lični pratilac deteta na teritoriji grada Beograda. Po okončanju složene konkursne procedure, zaključen je ugovor sa izabranim udruženjem koje će realizovati uslugu u narednom periodu.

Na ovaj način Grad Beograd nastavlja i dalje da pruža podršku deci i mladima sa smetnjama u razvoju, kao i njihovim porodicama – istakao je gradonačelnik.

Objavljeno: Beoinfo | 08. 01. 2016.

Izvor: www.blic.rs