Svim građanima isti uslovi za život i obrazovanje

Počela rekonstrukcija škole za decu sa posebnim potrebama u Staroj Pazovi.

 

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković obišao je radove na rekonstrukciji i adaptaciji SOŠO Anton Skala u Staroj Pazovi. Za realizaciju ovog projekta Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je 30.989.925 dinara posredstvom javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja.

– Objekat koji nema pristupne rampe za decu koja se otežano kreću, u kome je vlaga takva da nije moguće disati, toaleti neuslovni, u kome se nameštaj raspada, od pre nekoliko dana postaje prošlost za zaposlene i 80 dece koje pohađaju školu Anton Skala u Staroj Pazovi. Iako se novac oduzima iz budžeta Vojvodine, Pokrajnska vlada ne odustaje od namere da svim građanima Vojvodine pruži uslove za život i obrazovanje dostojne čoveka u vremenu u kome živimo – istakao je Malenković tok0m obilaska gradilišta.

– U želji da se rekonstrukcija škole završi do kraja godine, finansiranjem ovog projekta, obezbeđujemo neophodne uslove za obrazovanje dece sa posebnim potrebama u objektu koji će biti pristupačan i bez barijera, u kome svi učenici i nastavnici mogu nesmetano da se kreću, borave i rade – zaključio je Malenković. Rekonstrukcijom i adaptacijom SOŠO Anton Skala predviđeno je da se osobama sa invaliditetom omogući pristup objektu, sanira vlaga u podovima i zidovima, zamene podne i zidne obloge, da se termički izoluje objekat postavljanjem termoizolacije u podu i tavanici i bojenjem fasade energetskim štedljivim bojama, da se zameni fasadna i restaurira drvena stolarija, kao i da se zamene instalacije i sanitarije u objektu.

Obilasku radova na rekonstrukciji i adaptaciji škole prisustvovao i pokrajinski poslanik Jovan Tišma.

Objavljeno: 06.10.2015.

Izvor: DANAS – Vojvodina

Autor: R. D.