Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom od 18. do 20. septembra

Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd open 2015”, druge po redu, održaće se od 18. do 20. septembra.

Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd open 2015”, druge po redu, održaće se od 18. do 20. septembra. Organizator manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu. Predsednik Organizacionog odbora igara je Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Na sportskim igrama učestvovaće oko 650 takmičara iz 18 zemalja. Biće tu sportisti sa invaliditetom iz Grčke, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Rusije, Nemačke, Engleske, Italije, Litvanije, Luksemburga, Slovačke, Holandije, Irske i Srbije.

Sportisti sa invaliditetom nadmetaće se u deset sportskih disciplina i to u šahu, obaranju ruku, fudbalu, plivanju, golbalu, sedećoj odbojci, stonom tenisu, košarci u kolicima, atletici i parabiciklizmu. Takmičenja će se održavati na Adi Ciganliji, u Osnovnoj školi „Dositej Obradović”, Školi za dizajn tekstila, SC „Banjica”, Stonoteniskoj akademiji „Kocić”, Republičkom zavodu za sport, na stadionu Vojne akademije i na Ušću.

Defile učesnika održaće se sutra 19. septembra, u 17 časova u Centru za kulturu i sport „Šumice”.

Izvor: www.danas.rs

Izvor: BEOINFO