Počinje akcija „Čuti i razumeti“

Povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, koja se održava poslednje nedelje septembra, kompanija Audiovox u saradnji sa Kancelarijom NJ. k. v. prestolonaslednika Aleksandra II, Turističkom organizacijom Beograda i ostalim prijateljima, priprema program i druženje sa poznatim ličnostima za decu sa oštećenim sluhom, u okviru akcije pod nazivom „Čuti i razumeti“.

 

Beograd – Povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, koja se održava poslednje nedelje septembra, kompanija Audiovox u saradnji sa Kancelarijom NJ. k. v. prestolonaslednika Aleksandra II, Turističkom organizacijom Beograda i ostalim prijateljima, priprema program i druženje sa poznatim ličnostima za decu sa oštećenim sluhom, u okviru akcije pod nazivom „Čuti i razumeti“.

Pre tri godine Audiovox je prvi put pokrenuo društveno odgovornu akciju pod nazivom Čuti i razumeti a do sada su je pored stručnjaka iz ove oblasti podržali i Ivan Ivanović, Vlado Georgiev, Inspektor Blaža, odbojkašice, Željko Vasić i mnogi drugi. Oni su svojim prisustvom i javnim uticajem želeli da skrenu pažnju na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme sa željom da se kao ravnopravni članovi integrišu u naše društvo.

Druženje se organizuje 23. septembra kada će za decu sa oštećenim sluhom biti realizovan poseban program obilaska grada. Od 11 časova deca će se uputiti na razgledanje grada turističkim autobusom sa otvorenim krovom a zatim će od 13 časova uslediti poseta Dvorskom kompleksu na Dedinju, gde će imati prilike da upoznaju NJ. k. v. prestolonaslednika Aleksandra i princezu Katarinu.

Svetska nedelja gluvih i nagluvih osoba ima dugu tradiciju i sa kontinuitetom se održava jednom godišnje počev od 1958.

Izvor: www.danas.rs

Autor: I. Nikoletić