Akcija „Kafa za delfine“ za vreme trajanja Filmskih susreta

NIŠ – Udruženje građana „Akcija i pomoć“ i Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom „Delfin“, uz pomoć Grand kafe, organizuje tokom Filmskih susreta humanitarnu akciju pod nazivom „Kafa za delfine“.

NIŠ – Udruženje građana „Akcija i pomoć“ i Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom „Delfin“, uz pomoć Grand kafe, organizuje tokom  Filmskih susreta humanitarnu akciju pod nazivom „Kafa za delfine“.

U okviru ove akcije posetioci Filmskih susreta moći će da doniraju novac za plivače „Delfina“, a zauzvrat će dobiti na poklon kesicu Grand kafe.

Potpredsednik plivačkog kluba „Delfin“ Marko Aleksandrović kaže da će prikupljena sredstva omogućiti da ovaj klub nastavi da radi sa decom sa invaliditetom.

„Plivački klub „Delfin“ je najveći plivački klub za osobe sa invaliditetom u našoj zemlji i klub sa najviše takmičara. Više od 250 deteta sa invaliditetom naučilo je u klubu da pliva, a stalno se takmiči njih desetak“, podsetio je Aleksandrović.

On je istakao da uprkos odličnim rezultatima koje plivači „Delfina“ postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima, oni nikada nisu bili na pripremama van Niša.

„Naša želja je da prikupimo novac i omogućimo toj deci koja su veoma talentovana da barem na pet dana otputuju negde van Niša na pripreme“, istakao je Aleksandrović.

(Kraj)Mia

Objavljeno: 23.08.2015. godine

Izvor: www.jugmedia.rs