Novak zatvorio finansijsku konstrukciju, srpska delegacija putuje na Specijalnu olimpijadu u Los Anđeles

Vlada Srbije je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, dok je Đoković donirao tri miliona. Srpski sportisti na Igrama u Bakuu prikupili pola miliona dinara

Vlada Srbije je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, dok je Đoković donirao tri miliona. Srpski sportisti na Igrama u Bakuu prikupili pola miliona dinara.

Vlada Srbije i najbolji teniser sveta Novak Đoković obezbedili su neophodna finansijska sredstva za odlazak sportista sa intelektualnim smetnjama na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu.

Vlada je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, dok je Đoković donirao tri miliona, čime je omogućen put u SAD.

Veliku pomoć u prikupljanju neophodnih sredstava pružili su i srpski sportisti koji je takmiče na prvim Evropskim igrama u Bakuu, pošto su se u prethodna dva dana, u saradnji sa Olimpijski komitetom, organizovali i skupili 500.000 dinara.

Jedan od inicijatora akcije Aleksandar Karakašević rekao je da sportisti na ovaj način žele da daju primer drugima i pozovu sve organizacije i građane Srbije da daju svoj dorinos kako bi takmičari u punom sastavu otputovali na takmičenje u SAD.

– Mi smo sportisti i znamo koliko je svakom sportisti važno da dođe na veliko takmičenje. Nije fer da finansije budu prepreka za ovako nešto – rekao je Karakašević, dok je šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije na prvim Evropskim igrama u Bakuu Damir Štajner dodao da su srpski sportisti još jednom pokazali da su veliki ljudi i van sportskog trerena.

– Svi su se podjednako angažovali oko ove akcije i pokazali želju da daju svoj doprinos. Olimpijski komitet Srbije je i finansijski podržao inicijativu sportista kako bismo doprineli zejedničkom cilju – rekao je Štajner.

Specijalna Olimpijada biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu i okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta, a delegaciju Srbije čini 109 članova.

Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze jeste da obezbede avionski prevoz do Los Anđelesa.

Izvor: www.novosti.rs

Izvor: Tanjug