Zajedno do pobede: Poznate ličnosti podržale humanitarnu akciju u Pioniru

Humanitarnu manifestaciju „Zajedno do pobede“, koja je 27.maja održana u „Pioniru“ sa ciljem da se pomogne odlazak reprezentativaca Specijalne olimpijade Srbije na Svetske letnje igre u julu i avgustu u Los Anđelesu, podržale su brojne javne ličnosti i sportisti. Jedina zamerka ide na račun posetilaca koji su morali u mnogo većem broju da se odazovu pozivu da podrže akciju.

Humanitarnu manifestaciju „Zajedno do pobede“, koja je 27. maja održana u „Pioniru“ sa ciljem da se pomogne odlazak reprezentativaca Specijalne olimpijade Srbije na Svetske letnje igre u julu i avgustu u Los Anđelesu, podržale su brojne javne ličnosti i sportisti. Jedina zamerka ide na račun posetilaca koji su morali u mnogo većem broju da se odazovu pozivu da podrže akciju.

Sportisti Specijalne olimpijade Srbije su osvajači olimpijskih medalja u različitim sportovima, a do sada su osvojili više od 100 odličja na međunarodnim takmičenjima, predstavljajući Srbiju u Naganu, Atini, Bojsiju, Briselu, Pjongjangu, Dablinu, Rimu, Varšavi i Šangaju.

Ove godine podržali su ih naši najpoznatiji i najistaknutiji sportisti, predvođeni Novakom Đokovićem i Vladimirom Vanjom Grbićem.

Sportska organizacija Specijalna Оlimpijada Srbije osnovana je 2002. godine u cilju poboljšanja sveopšteg položaja osoba sa intelektualnom ometenošću u našem društvu, pre svega imajući u vidu da još uvek nisu dovoljno uključene u svakodnevne društvene tokove u našoj zemlji.

Specijalna Olimpijada Srbije kroz rad 15 sportskih klubova na teritoriji naše zemlje okuplja oko 3.000 osoba sa intelektualnim ometenošću i pomaže im da ostvare kvalitetniji život kroz fizičku aktivnost, zajednička druženja i putovanja, kulturne i inkluzivne aktivnosti, uključujući i lekarsku i finansijsku podršku.

Izvor: www.blic.rs

Autor: N. R.

www.youtube.com/watch?v=73WBt3pV8Iw