DEČIJE SPORTSKE IGRE – TRČIM DA SVETU PORUČIM 2015

Prošle godine je započeta a pošto se dopala onima kojima je i namenjena, a to su najmlađi sa invaliditetom, i pokazala višestruko opravdanim, osetila se obaveza da se nastavi sa organizovanjem manifestacije Dečje sportske igre – „Trčim da svetu poručim“ a sa željom da to postane i jedna lepa tradicija i da stalno okuplja sve više učesnika.

Prošle godine je započeta a pošto se dopala onima kojima je i namenjena, a to su najmlađi sa invaliditetom,i  pokazala višestruko opravdanim, osetila se obaveza da se nastavi sa organizovanjem manifestacije Dečje sportske igre – „Trčim da svetu poručim“ a sa željom da to postane i jedna lepa tradicija i da stalno okuplja sve više učesnika.
 
Pošto se pre svega zbog njih i organizuje, onda i nije slučajno što je kao termin za  njeno održavanje ove godine izabran  ponedeljak, 01. juna,  jer to je datum kada se   obeležava „Svetski dan deteta“ kao što je cilj da se uključe deca ne samo iz Beograda već i iz cele Srbije.
 
Tako je oko 300 najmlađih učesnika, ne samo iz Beograda već i više drugih mesta sa prostora cele Srbije – Subotica, Jagodina, Ćuprija –   koji su zajedno uživali u lepoti druženja, igre i nadmetanja, što pruža bogat i raznovrstan program,  a tome je svakako doprineo i divan ambijent kakav sigurno pruža Stadion „Partizana“ na kome se  manifestacija održala.
 
Dakle, u ponedeljak, 01. juna, na stadionu „  FK Partizan“ u Beogradu, sa početkom u 10,00 sati održane su Dečje sportske igre – „Trčim da svetu poručim“, a organizatori su bili: Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Sportski klub OSI „Pobednici“ dok je  pokrovitelj bio osvedočeni prijatelj najmlađih kao i  populacije sa invaliditetom Kompanija „Delta holding“.
Izvor: www.savremenisport.com
Autor: Jelena Radivojević