Дом омладине Београда бесплатним радионицама обележава Међународни дан особа са инвалидитетом

46

среда, 03. децембар 2014. од 15:00 до 19:00 ДОБ
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембра 2014, Дом омладине Београда организује јавни час знаковног језика и час ГИМП-а за децу оштећеног слуха.

среда, 03. децембар 2014. од 15:00 до 19:00 ДОБ
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембра 2014, Дом омладине Београда организује јавни час знаковног језика и час ГИМП-а за децу оштећеног слуха.

Дом омладине Београда у свом раду, кроз организацију програма из области културе, уметности и образовања, посебну пажњу обраћа и на друштвено одговорну мисију, кроз различите активности и иницијативе. Равноправно учешће у свим сегментима живота, самим тим и у програмима наше институције, је неопходно омогућити свим грађанима, и то је став којим се водимо током целе године.

У сарадњи са Удружењем тумача за лица оштећеног слуха Србије, 3. децембра од 15 до 16:30 часова, позивамо на час гестовног језика у Клуб Дома омладине Београда, све заинтересоване који желе да науче знаковни језик, помогну глувим и наглувим особама и тиме им олакшају проблем комуникације на који свакодневно наилазе.

Јавни час ГИМП-а, слободне апликације за обраду и стварање бит мапираних слика је изузетно моћан и једноставан за рад. Гимп је идеалан и за аматере и професионалне фотографе, веб дизајнере, али и за људе који желе да креирају и уређују фотографије на професионалном нивоу. У фоајеу сале Американа 3. децембра од 17 до 19 часова организоваћемо бесплатан час за децу оштећеног слуха.

Дом омладине Београда је увек био кућа свих омладинаца. Водећи се том идејом, током реконстукције конструисане су посебне рампе и лифтови за особе у колицима.Како би Дом омладине Београда био доступан и једнако гостољубив према свима током 2013. године постављени су натписи на Брајевој азбуци за особе оштећеног вида, а монтирана је и индуктивна петља, која особама оштећеног слуха омогућава да прате наше садржаје.

Током 2013/2014. године Дом омладине Београда организовао је бројне бесплатне радионице за особе са инвалидитетом или за особе које раде са њима: семинар аудио-дескрипције за драмске уметнике и дефектологе, курсеве гестовног језика, радионице рада на рачунару за особе са оштећеним слухом, а посебно се поносимо чињеницом да је већина наших програма доступна особама са инвалидитетом, које позивамо да нам се придруже и искористе могућност праћења наших садржаја сваког дана у години!

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се инвалидима омогући једнако уживање људских права и равноправно учествовање у друштвеном животу.

Izvor: www.domomladine.org

Оставите одговор