Шнајдерај уместо социјале

0

КАЊИЖА: Удружење дефектолога северне Војводине „Пужић” уз подршку Центра за социјални рад општине Кањижа успешно је конкурисало код Националне службе за запошљавање за реализацију јавних радова особа са инвалидитетом.

КАЊИЖА: Удружење дефектолога северне Војводине „Пужић” уз подршку Центра за социјални рад општине Кањижа успешно је конкурисало код Националне службе за запошљавање за реализацију јавних радова особа са инвалидитетом. Тиме је омогућен наставак рада „Кројачке радионице” у згради Дневног боравка „Гнездо” у Кањижи, јер је Удружење „Пужић” већ четврти пут добило средства за овај пројекат.

Пројекат кројачке радионице траје пет месеци, до краја марта наредне године. Укупна вредност је око 820.000 динара, а директорка Центра за социјални рад општине Кањижа Тимеа Барат Кљајић и Пирошка Апро из Удружења „Пужић” истичу да су у радионици ангажоване четири особе са инвалидитетом, по двоје са средњом стручном спремом и основном школом.

Центар за социјални рад је обезбедио простор за кројачку радионицу у свом објекту у Болманској улици 10 у Кањижи, где иначе функционише Дневни боравак „Гнездо” за децу из маргинализовних породица. Радионица ради од 8 до 15 сати, па се за кројачке услуге могу обратити заинтересовани грађани, за поправке или прекрајање одевних предмета. Поред тога ангажовани у кројачкој радионици се припремају за представљање својих радова на предстојећем претпразничном вашару и другим манифестацијама у општини.

– Циљ пројекта је да се упосле лица која теже налазе посао на тржишту рада. Нама је битно да се особе са инвалидитетом кроз овакве пројекте могу оспособити за неку врсту делатности, коју могу обављати и код куће и да живе од сопственог рада, уместо од социјалне помоћи – каже Тимеа Барат Кљајић.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: M. Mitrović

Оставите одговор