Uskoro prvi Radni centar za osobe sa invaliditetom

0

Tokom septembra, Subotica će dobiti prvi radni centar za osobe sa invaliditetom.

Tokom septembra, Subotica će dobiti prvi radni centar za osobe sa invaliditetom.  Osnivači radnog centra su Udruženje „Zajedno“ i OISŠ“Žarko Zrenjanin“ , uz podršku Grada. Radni centar u vidu briketarnice će osobama sa invaliditetom omogućiti radnu terapiju, koja predstavlja deo dugotrajne profesionalne rehabilitacije.

Koliko radna terapija znači osobama sa invaliditetom, najbolje zna Vedran Vranešević, otac dečaka sa Daunovim sindromom. Pošto mu je sin u pubertetu, Vedran smatra da je pravo vreme da se se osmisli posao kojim bi njegov sin mogao da se bavi u budućnosti.

Radni centar za osobe sa invaliditetom biće opremljen mašinama za proizvodnju briketa, mlinom za mlevenje i viljuškarom. Projekat je finansirala humanitarna organizacija Adra.  Obaveza udruženja „Zajedno“ je bila da obezbedi prostor u kome će biti smešten radni centar. Uz podršku gradske uprave obezbeđen je prostor u MZ Makova sedmica.

U Novom Sadu postoji 9 radnih centara, koji deci sa invaliditetom omogućavaju radnu terapiju. Radni centar će biti namenjen osobama starijim od 18 godina, koje će imati obezbeđenu obuku i stručni nadzor.

Izvor: www.yueco.rs

Postavljeno od strane Ivana Radinović.

Оставите одговор