NS:Dejanu Kovačeviću ustupljen stan

0

Novi Sad — Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je Dejanu Kovačeviću, Novosađaninu koji je rođen sa velikim invaliditetom, ugovor o ustupanju stana na korišćenje.

Novi Sad — Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je Dejanu Kovačeviću, Novosađaninu koji je rođen sa velikim invaliditetom, ugovor o ustupanju stana na korišćenje.

Izražavajući zadovoljstvo što je jedan od mnogih problema sa kojima se susreću sugrađani rešen na kvalitetan način, Vučević se zahvalio Kovačeviću na strpljenju jer se na odluku o ustupanju stana čekalo dosta zbog administrativne procedure.

„Zahvaljujem se i Stambenoj komisiji grada Novog Sada koja je uvažila moju preporuku da se stan dodeli Kovačeviću, kao i kompaniji ‘Agropanonka’ koja je učestvovala u opremanju tog stana i prilagodila ga Dejanovim potrebama“, rekao je Vučević, koji je Kovačeviću poželeo da u budućnosti u borbi sa životnim problemima iskaže hrabrost kakvu je pokazivao i do sada.

Gradonačelnik Novog Sada je dodao da bi voleo da i vlasti na pokrajinskom nivou imaju više sluha i zajednički sa gradom pomognu u rešavanju problema građana.

Direktor kompanije „Agropanonka“ i počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragoljub Švonja rekao je da Dejana Kovačevića poznaje već desetak godina i da je od trenutka kada ga je upoznao impresioniran njegovom borbom kroz život.

„Znam da se obraćao mnogima za pomoć i rešavanje stambenog pitanja i drago mi je što je baš grad Novi Sad našao mogućnost da mu pomogne“, rekao je Švonja, dodajući da mu je drago što je i on lično imao priliku da učestvuje u realizaciji pomoći Kovačeviću.

Obraćajući se novinarima Kovačević je rekao da su ga toliko preplavile emocije da će svoju izjavu pročitati.

On je kazao da je rođen bez obe ruke i jedne noge, da su ga roditelji napustili odmah po rođenju i da je najranije detinjstvo proveo po bolnicama.

„Najteže mi je bilo kada dođe Božić i Uskrs i kada ostanem sam sa medicinskim osobljem. Međutim, nisam se predavao i vremenom sam naučio da se sam staram o sebi, mogu sam da se hranim, oblačim, a naučio sam i da vozim automobil, skijam igram košarku, plivam… . Naučio sam i da praštam, pa sam tako oprostio i svojim roditeljima“, rekao je u izuzetno emotivnom govoru Kovačević.

On je naglasio da je naučio i da voli, da ima ljubav svog života sa kojom planira da osnuje porodicu i dobije decu kojoj će poklonitu svu ljubav, a da će mu to što je dobio stan i izašao iz podstanarskog statusa pomoći da to i ostvari.

Kovačević je javnosti u Novom Sadu poznat po tome što je i pored velikog fizičkog hendikepa izuzetno aktivan i drži motivacione govore za osobe sa invaliditetom za koje je i danas kazao da je spreman da im ličnim primerom pomogne.

Kovačević je rekao da se bavi računarima i da se od toga izdržava.

Stan koji mu je ustupljen na korišćenje površine je 27 kvadrata i nalazi se u Bulevaru Mihaila Pupina u Novom Sadu.

Оставите одговор