Србији у Лашком пет медаља

0

Стонотениска репрезентација Србије у конкуренцији спортиста са инвалидитетом на Светском купу у Словенији, је од 6. до 11. маја, у конкуренцији 300 такмичара из 36 земаља освојила пет медаља.

Стонотениска репрезентација Србије у конкуренцији спортиста са инвалидитетом на Светском купу у Словенији, је од 6. до 11. маја, у конкуренцији 300 такмичара из 36 земаља освојила пет медаља.

Наши репрезентативци донели су три златна и два сребрна одличја.

У екипној конкуренцији блистао је наш женски тим, Борислава Перић- Ранковић, Нада Матић и Зорица Попадић које су стигле до најсјајнијег одличја савршеном игром без изгубљеног сета. Забележиле су четири победе до финала у којем су „збрисале“ иначе одличну Немачко- бразилску комбинацију, такође са 3:0. Наше даме обележиле су и такмичење у појединачној конкуренцији, јер су Борислава и Нада стигле до финала у којем је искуснија Перић- Ранковић освојила злато а Матићева се задовољила сребром, док је Попадићева догурала до чевртине финала.

У мушкој конкуренцији до прве медаље, па златне, стигао је Горан Перлић, који је у финалу победио Француза Доминика Фабијана, тренутно најбољег играча на Светској ранг листи, 3:2. Митар Паликућа је у својој класи такође сјајним партијама стигао до финала у којем је међутим, „добијену“ партију изгубио од искусног Немца Ханса Бауса па се задовољио сребром.

Златко Кеслер, селектор и Лазар Куртеш, тренер наше репрезентације, коју чине углавном играчи из новосадског клуба особа са инвалидитетом „Спин“, задовољни су учинком њихових изабраника.

– Радују чињенице да су наше такмичарке одиграле српско финале и обележиле Светски куп, једнако као и успех Горана Перлића, који је у свом дебитанстском наступу за нашу селекцију стигао одмах до златне медаље. Битно је и да су сви наши такмичари освојили значајне бодове на светској ранг листи- оценио је селектор Кеслер.

С. С.

Братислава нови испит

Наша репрезентација је имала заједничке прирпеме са селекцијама Словачке, Пољске и Аргентине у претходних месец дана, што је свакако допринео сјајним резулатима.

– Нови изазов је Светски куп у Братислави, од 14. до 17. маја, на којем ће наступити и репрезентација Кине, највећа стонотениска светска сила, што ће бити одличан испит- каже тренер Лазар Куртеш.

Оставите одговор