Krigle za „Bir fest“

0

IZ UDRUŽENJA „DUGA STRELA“.Članovi Asocijacije za cerebralnu i dečju paralizu Južnobanatskog okruga „Duga strela“ učestvovali su na manifestaciji posvećenoj Danu žena, koja je održana 8. marta u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Članovi Asocijacije za cerebralnu i dečju paralizu Južnobanatskog okruga „Duga strela“ učestvovali su na manifestaciji posvećenoj Danu žena, koja je održana 8. marta u Dečjem kulturnom centru u Beogradu. Oni su tom prilikom predstavili krigle sa znakom „Bir festa“, koja je nastala u keramičkoj radionici tog udruženja. Skupu su prisustvovali članovi desetak udruženja invalida iz Beograda i Srbije.

Rdaovan Nikolić, predsednik organizacije „Duga strela“, rekao je da su na priredbi učestvovala deca kojima su članovi asocijacije poklonili 30 šolja. Dobroj atmosferi je doprinela naša poznata sportiskinja Svetlana Kitić, koja je mališane upoznala sa disciplinama parasporta. Udruženje „Duga strela“ sprovodi aktivnosti i na međunarodnom planu. Tako će od 16. do 19. maja, u Kovačici, stručnjaci FITA održati obuku za sportiste sa zapadnog Balkana. Nikolić je objasnio da je za ovu manifestaciju potreban kombi sa rampom za prevoz gostiju invalida od aerodrome do odredišta, koji ta organizacija nema, a pomoć za kupovinu vozila očekuju od ljudi iz dijaspore.

Оставите одговор