Zdravstvena pomoć za osobe sa invaliditetom

21

Smederevo – Projektom „Očuvanje i unapređenje oralnog zdravlja invalidnih osoba“, za koji je Dom zdravlja u Smederevu dobio sredstva Ministarstva zdravlja, biće obuhvaćeno 400 osoba sa invaliditetom u tom gradu.

Smederevo – Projektom „Očuvanje i unapređenje oralnog zdravlja invalidnih osoba“, za koji je Dom zdravlja u Smederevu dobio sredstva Ministarstva zdravlja, biće obuhvaćeno 400 osoba sa invaliditetom u tom gradu. Juče su u Ministarstvu zdravlja uručeni ugovori o dodeli finansijskih sredstava za sprovođenje projekta koji  su namenjeni povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama i unapređenju rada stomatološke službe. Dom zdravlja Smederevo je jedna od 22 zdravstvene ustanove u Srbiji koje su potpisale ove ugovore.

Ukupna vrednost projekta kojim je konkurisao smederevski Dom zdravlja je 1,85 miliona dinara, od kojih će 1,25 miliona obezbediti Ministarstvo zdravlja, a 600.000 lokalna samouprava. Projekat će Dom zdravlja Smederevo realizovati u saradnji s Gradskim savezom socijalno humanitarnih organizacija Smederevo.

Оставите одговор