Podrška osobama sa invaliditetom

0

Sekretar za socijalnu zaštitu grada Beograda Nenad Matić obišao je Sportski savez osoba sa invaliditetom u SC „Olimp“, koji zahvaljujući tom savezu i Sekretarijatu za sport i omladinu ovoj populaciji nudi široku lepezu besplatnih sportskih programa u gradu.

Sekretar za socijalnu zaštitu grada Beograda Nenad Matić obišao je Sportski savez osoba sa invaliditetom u SC „Olimp“, koji zahvaljujući tom savezu i Sekretarijatu za sport i omladinu ovoj populaciji nudi široku lepezu besplatnih sportskih programa u gradu. On je podsetio da je sekretarijat višegodišnji partner za SS osoba sa invaliditetom kojeg grad kroz konkurse za projekte i programe finansira dva puta godišnje.

Omogućili smo da više od 1.300 sugrađana, svih uzrasta i sa određenim stepenom invaliditeta, može da se prijavi na neki od besplatnih sportskih programa na više lokacija u gradu. Sport je toj populaciji veoma bitan i duhovno i telesno, zbog čega će Beograd i resorni sekretarijat u narednom periodu nastaviti da pomaže njihove aktivnosti – naveo je Matić za Beoinfo.

Generalni sekretar Aleksandar Ničić rekao je da zahvaljujući podršci osobe sa invaliditetom imaju mogućnost da se rekreiraju u nekoliko sportskih centara.

Оставите одговор