Petorka „odolela“ Abramoviću

0

Velemajstor sa šahistima sa invaliditetom.

Dom za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi bio je domaćin lepog šahovskog druženja. Naš ugledni velemajstor Boško Abramović odigrao je simultanku u kojoj su mu protivnici bili šahisti sa inaliditetom.

Petoro „izazivača“ uspelo je da ostane neporaženo. Remije su izborili Milenko Pantić i Dušan Đurović, stanari Doma za odrasla invalidna lica, Dušan Vasić, clan Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, Miroslav Nešovanović iz Društva za paraplegiju i kvadriplegiju, kao i Luka Bulatović član Saveza slepih i slabvidih Beograda.

Organizator manifestacije koja prerasta u tradiciju, bio je ŠK „Pogledi“, klub osoba sa invaliditetom, korisnika kolica pre svega, u saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda.

Velemajstoru Bošku Abramoviću šahovsko umeće suprostavili su i stanari Doma u kome je i sedište istog, kolege iz drugih klubova kao i polaznici škole šaha za decu sa invaliditetom „Šah bez barijera“, koju je Klub inicirao pre nekoliko godina i realizuje je uz podršku Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu.

Оставите одговор