LAKŠE DO ŠKOLE: Nataša dobila elektromotorna kolica

Nataša boluje od dečje cerebralne paralize a kolica će joj pomoći da koliko-toliko vodi samostalan život.

KURŠUMLIJA – Predsednik opštine Radoljub Vidić uručio je elektromotorna invalidska kolica Nataši Ristović (15), za čiju nabavku su sredstva obezbedili opština, Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlija, KZM i donatori.

Nataša boluje od dečje cerebralne paralize a kolica će joj pomoći da koliko-toliko vodi samostalan život.

Nataša Ristović ide u osmi razred Osnovne škole “Drinka Pavlović” i do sada je u školu vozila majka u običnim mehaničkim kolicima. – Elektromotorna kolica će Nataši pomoći da koliko-toliko vodi samostalan život. Moći će sama da se kreće po kući i napolju, kaže Natašina majka Mira.

Predsednik opštine Radoljub Vidić kaže da opština pomaže koliko to sredstva dozvoljavaju. -Ovo je jedan od slučajeva kada opština mora da izdvoji sredstva. Pomogli smo da se Nataša osamostali, jer je to i preporuka lekara – kaže Vidić.
Akcija za prikupljanje sredstava za nabavku kolica pokrenuta je na inicijativu Milana Jaćovića (14), koji je svakodnevno viđao kako majka teško gura obična kolica uz uzbrdicu pored kuće. On je na času napisao sastav u kome moli predsednika opštine da pomogne da Nataša dobije kolica.

Opština je izdvojila 100.000 dinara a Udruženje osoba sa invaliditetom, čiji je predsednik Marko Filipović, izdvojilo je 34.000 dinara. Filipović je zatim uputio pozive privatnim firmama da pomognu, što je urodilo plodom i sakupljeno je još 100.000 dinara. Kolica su koštala 252.000 dinara, pa je nedostajućih 12.600 dinara uplatila Kancelarija za mlade.

Natašu očekuje operacija za koju je potrebno 2.200 evra, koje porodica nema.

 

Оставите одговор