Humanitarna izložba u Mekdonaldsu

0

Kreativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe.
U Mekdonaldsu je od 2005. zaposleno 40 štićenika Kreativnog centraa koji rade u restoranima. Povodom proslave Svetskog dana deteta, ova kompanija je i ove godine organizovala akciju odvajanja po 10 dinara od svakog Hepi Mila prodatog u periodu od 18. do 24. novembra.

Svetski dan deteta obeležen je humanitarnom izložbom koju je organizovao Kreativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe u Mekdonalds restoranu Bezistan. Tema ovogodišnje proslave je inkluzija osoba sa invaliditetom i njihovo zapošljavanje.

– Jedna od prvih usluga koje je grad obezbedio su dnevni boravci za decu sa smetnjama u razvoju u skoro svim opštinama. Više od 500 dece koja borave u njima, imaju kompletnu ishranu, zaštitu i rad sa profesionalcima i obezbeđen prevoz. Trudimo se da omogućimo deci i njihovim porodicama odlazak na letovanje subvencijama i popustima – rekla je Jadranka Gvozdenović iz Sekretarijata za socijalna pitanja i dodala da je predhodne godine Grad za ovu namenu izdvojio blizu 27 miliona dinara.

Kreativan centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe je osnovan 2002. godine.

– Nas 140 radi u pekarama, restoranima, kuhinjama, prodavnicama. Na svojim radnim mestima pokazali smo se kao posvećeni, odgovorni i vredni radnici na koje se može računati. Građani koji dolaze u kontakt sa nama menjaju stavove o našim mogućnostima i prihvataju nas kao ravnopravne članove zajednice. Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje, roditeljima i poslodavcima koji nam pomažu u ostvarenju naših prava – objašnjava Vladimir Ileš, štićenik Kreativnog centra.

Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Centra za orjentaciju društva i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Donacija

U Mekdonaldsu je od 2005. zaposleno 40 štićenika Kreativnog centraa koji rade u restoranima. Povodom proslave Svetskog dana deteta, ova kompanija je i ove godine organizovala akciju odvajanja po 10 dinara od svakog Hepi Mila prodatog u periodu od 18. do 24. novembra. Sva sredstva prikupljena ovom akcijom namenjena su Kreativnom centru za mentalno nedovoljno razvijene osobe.

Оставите одговор