ПРЕЧИ ПЕВАЧИ ОД ХЕНДИКЕПИРАНЕ ДЕЦЕ

57

Горњи Милановац – Кошаркашки клуб „Икар“ у Горњем Милановцу који окупља децу ометену у развоју и за њих организује спортске активности ни динара у овој години није добио од локалне самоуправе, речено је данас на конференцији за новинаре.

Горњи Милановац – Кошаркашки клуб „Икар“ у Горњем Милановцу који окупља децу ометену у развоју и за њих организује спортске активности ни динара у овој години није добио од локалне самоуправе, речено је данас на конференцији за новинаре. Председник клуба Предраг Бегеншић изјавио је да су молбе упућене на неколико адреса али нико није нашао за потребно да одговори изузев Спортског савеза општине, одакле је стигло обавештење да нема пара.

„Имамо 70 чланова у две категорије: деца која су ометена у развоју и здрава, а за све већ четири године  органзујемо спорстке активности и такмичења, како би их извукли из кућа и олакшали њхихово укључивање у живот“ – рекао је Бегенишић.

Он каже да су у овај клуб укључена и деца из варошице Рудник, али не могу да иду на такмичења под покровитељством Кошаркашког савеза Србије, јер немају основних средстава а помоћ су добили из Београда и појединаца из иностранства.

Саопштено је да су за ову годину тражили 600.000 динара а да укупна средства која је Спорстски савез општине из буџета добио износе 12.460.000  и да се то троши за разне игре а не и за децу којима је спортска активност неопходна.

Као пример је наведено да је прошле недеље на Олимпијским спортским играма у Алексинцу на терет Спортског савеза наступило 60 такмичара из овог краја и постављено питање да ли је важније бацање камена са рамена или анимирање хендикепиране деце?
„За ову децу нема ни динара а локална власт је у овој години дала  за концерте Ане Бекуте и Алеклсандре Радовић, као и за неки фестивал који су назвали светска музика, одржан  у Такову, скоро три милиона, што  јасно говори где иду паре пореских обвезника“ – рекао је Бегенишић.
Секретар Спортског савеза Миломир Јанковић изјавио је да овај клуб не испуњава услове и да мора да заврши један циклус такмичења у години како би добили средства.
„Постоје јасни програми и није тачно да нису ништа добили, уплаћено им је 103.000 динара у овој години и што важи за њих то је и за остале спортске клубове“ – рекао је Јанковић.

Оставите одговор