ПРИЈЕМ ЗА СРЕБРНЕ ОЛИМПИЈЦЕ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ

0

Чачак – За освајаче сребрне медаље на Олимпијским играма глувих и наглувих у Софији, рукометашима Ђорђу и Мирославу Томићевићу је 25. септембра приређен пријем у чачанској градској кући.

Њима се најпре обратио градоначелник Чачка, Војислав Илић који је поздравио велики успех наших репрезентативаца, рекавши да ће град помоћи установу за глуве и наглуве особе.

Помоћник градоначелника за друштвене делатности, Алексанар Дачић, је казао да су браћа Томићевић одличан пример како се особе са неким физичким недостатком могу укључити и бити активни у свим сферама друштвеног живота.

Према речима већника задуженог за спорт, Немање Трнавца, Томићевићи се од малих ногу баве спортом, а ту љубав пренео им је отац Иван који је био репрезентативац и веома успешан рукометаш. „Град ће наставити да подржава не само њих, већ све особе са инвалидитетом или неким другим физичким хендикепом, јер сам радећи са њима увидео да веома често постижу и боље резултате од лица која немају ни приближно сличних недостатака“, навео је он у изјави Гласу западне Србије.

Трнавац тврди да ће представници локалне самоуправе учинити све да овакве особе буду корисни чланови друштва и обезбедити им услове да се радно ангажују. Браћа Томићевић и секретар Удружења глувих и наглувих, Љиља Бубања, су се захвалили на срдачном пријему, а од освајача медаља у Софији потекла је идеја да се одржи рукометни тромеч, чији би учесници били репрезентације Немачке и Турске и рукометна селекција града Чачка, што ће представници градске власти, како кажу, са задовољством испоштовати.

За освајаче медаља град Чачак је предвидео и новчане награде које ће им бити уручене у наредном периоду.

Оставите одговор