Zverska pljačka invalida!

0

STANA BOŽOVIĆ, DRŽAVNI SEKRETAR U MINISTARSTVU ZA RAD, OPTUŽUJE:
Državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Stana Božović optužila je bivše rukovodstvo preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija DES” iz Kragujevca da je pokralo tu firmu i zadužilo je za 151 milion dinara!

Preduzeće „Šumadija DES“ iz Kragujevca

– Bivše rukovodstvo je dovelo preduzeće “Šumadija” na rub propasti, a pokradeno je i sve što je moglo da se ponese, uključujući sav bakar u pogonima koji je preprodat. Poskidani su čak i kablovi koji povezuju struju, astronomski skupe mašine nikada nisu korišćene, a sredstva za nabavku repromaterijala potrošena su nenanemenski, kao i novac iz republičkog budžeta za subvencije na ime plata.

Gotovo da nema pozicije u preduzeću gde nije bilo zloupotreba – rekla je Božovićeva, koja je u petak posetila to preduzeće. Ona je naglasila da niko od predstavnika bivše vlasti prethodnih godina nije došao u Kragujevac da se pozabavi stanjem u kome se nalazi “Šumadija DES”, a predstavnike lokalne samouprave optužila da “zapravo čekaju da ta firma propadne da bi došli u posed lokacije na kojoj se preduzeće nalazi jer je smatraju ‘atraktivnom’”.

Božovićeva je istakla da je novo rukovodstvo utvrdilo nesporan gubitak od 151 milion dinara, dok je preduzeće ugroženo i blokadama u iznosu od 15 miliona dinara na osnovu tužbi radnika za pokradene plate u periodu od 2010 do 2013. godine.

– Zgrožena sam zbog pljačke škola, zabavišta i bolnica, ali pljačka invalida je nešto čime sam zapanjena jer nisam verovala da su u bivšoj vlasti sedele i takve zveri koje su invalidima uzele jedinu koricu hleba pruženu od ionako upropaštene države.
Ovi ljudi, koji već pate samim tim što ne mogu ni da hodaju, ni da potrče, ni da žive bez tuđe pomoći, doživeli su pljačku koja je gora od metka nekog kriminalca, njima je bivša vlast ukrala mogućnost golog opstanka – ogorčena je Božovićeva. Ona je, međutim, istakla da je sa novim rukovodstvom ugovoreno da Ministarstvo isplati zaostale subvencije za plate i da pronađe mogućnost obezbeđivanja sredstava za repromaterijal koji će pokrenuti proizvodnju.

Оставите одговор