Basket u kolicima

0

U Nišu akcija posvećena osobama sa invaliditetom.

U sklopu aktivnosti Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija, u subotu, 31. avgusta, sa početkom u 14 časova, u sali Osnovne škole „Dušan Radović“ organizovana je akcija posvećena osobama sa invaliditetom.

Po prvi put je održana promocija košarke u invalidskom kolicima – „Basket u kolicima“. U Srbiji postoji i liga u kojoj učestvuju klubovi za koje nastupaju osobe sa invaliditetom.

Uz pomoć košarkaških zaljubljenika iz Košarkaškog kluba KKK Dunav i njihovog predstavnika Željka Ćirkovića, prvi put  je u Nišu organizovana takva utakmica u sklopu predstavljanja ovakve košarke i kao podstrek da se što više osoba sa invaliditetom uključi u sportske aktivnosti. Kolica u kojima se igra su specijalizovana za takvu vrstu bavljenja sportom. Inače, želja RKSIS je da se na neki način oduži osobama sa invaliditetom, pošto sa istim žarom vole košarku. Krajnji cilj je da se u Nišu i okolini podstakne formiranje kluba i aktivno učešće u ligama koje se organiziju.

Takođe, otvara se mogućnost i da se početak ligaškog takmičenja ili jedno kolo lige odigra u Nišu, kao podstrek da se što više ljudi sa invaliditetom uključi u program. Pored demonstracije, ovaj događaj je prilika i da se edukuju službena lica, jer specifičnost igre zahteva i određena pravila.

Оставите одговор